-
۱۳۹۹-۱۱-۱۲ ۱۲:۰۰
جهان در جدال با کهنسالی/ نگاهی به کتاب «جمعیت، قدرت، معیشت» نوشته ریچارد جسکون و نیل هو
جمعیت جهان مدام در حال پیرتر شدن است. افزایش تعداد کهنسالان، از طرفی موجب کاهش نیروی کار فعال شده و از طرف دیگر، هزینه های درمانی و بازنشستگی کشورها را افزایش داده است. بههمین علت رهبران کشورهای صنعتی و حتی کشورهای در حال توسعه که هنوز به بحران کهنسالی نرسیدهاند، بیمناک شدهاند.
-
۱۳۹۹-۱۱-۱۲ ۱۱:۳۰
جداول منابع آزمون سراسری؛ آغاز ثبت نام کنکور ۱۴۰۰ از یکشنبه/ پایان دعوای نظام قدیم و جدید
ثبت نام کنکور سراسری سال ۱۴۰۰ از یکشنبه ۱۲ بهمن ماه آغاز می شود و این بار نظام جدید آموزش متوسط تنها منبع رسمی سئوالات کنکور خواهد بود و دعوای داوطلبان نظام قدیم و جدید متوسطه پایان یافت.
-
۱۳۹۹-۱۱-۱۲ ۱۱:۰۰
ژان لوک گدار در جشنواره فیلم کرالا تجلیل میشود
جشنواره بینالمللی فیلم کرالا از ژان لوک گدار فیلمساز و منتقد برجسته فرانسوی – سوییسی که با جنبش موج نوی فرانسه زمینه تحول سینمای جهان را فراهم کرد، تجلیل میکند.
-
۱۳۹۹-۱۱-۱۲ ۱۰:۳۰
ترجمه «سیاست خارجی آلمان و ایران دوره رضاشاه» چاپ شد
کتاب «سیاست خارجی آلمان و ایران دوره رضاشاه» نوشته رشید آرمین خطیبشهیدی با ترجمه شهلا طهماسبی توسط انتشارات ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شد.
-
۱۳۹۹/۱۱/۱۲
جایگاه ابنسینا در تاریخ فلسفه در گفتاری از حسین معصومی همدانی؛
بنیانگذار آکاد میای فلسفه اسلامی
بنسینا در بسیاری از موارد، در طرح برخی از مسائل طبیعی میگوید من از دوستان مشاییام یک کلمه حرف حساب در این زمینه نشنیدهام! یعنی در برخی مسائل تا این اندازه منتقد آرای فیلسوفان مشایی بوده است. او در بسیاری موارد در منطق و طبیعیات از دیدگاههای آنها تجاوز کرده است. در الهیات که دیگر بحث مفصل و جداگانهای است. اما به هر حال، این ایده که ابنسینا شارح ارسطو بوده، دیدگاه درستی نیست. ابنسینا فیلسوفی است که مثل همه فیلسوفان، متکی بر یک سنتی موجود است که در آن سنت تصرف کرده و مسائل جدید و راهحلهای جدید ارایه کرده است و از این حیث میتوان او را یک فیلسوف بزرگ و درخور توجهی دانست.
-
۱۳۹۹-۱۱-۱۲ ۱۰:۰۰
نامزدهای کتاب سال معرفی شدند
آثار راه یافته به مرحله دوم داوری سی و هشتمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در گروه کلیات معرفی شدند.
-
۱۳۹۹-۱۱-۱۱ ۱۷:۳۰
سیاستنامه پانزدهم منتشر شد
-
۱۳۹۹-۱۱-۱۱ ۱۷:۰۰
راززدایی از هایدگر/ به بهانه 6 بهمن سالروز تولد سیاوش جمادی
-
۱۳۹۹-۱۱-۱۱ ۱۶:۳۰
یادداشتی از نوآم چامسکی: رسوایی بازداشت جولیان آسانژ
آنچه در پی میآید ترجمه فصلی از کتاب «در دفاع از جولیان آسانژ» است، مجموعهای از مقالات در حمایت از این افشاگر به قلم نویسندگان و متفکرانی چون نوآم چامسکی، اسلاوی ژیژک، طارق علی و سرچکو هورت.
-
۱۳۹۹-۱۱-۱۱ ۱۶:۰۰
داوریاردکانی در آغاز درسگفتارهایی درباره بوعلی سینا: ابن سینا خرد فلسفی و درک دینی را با هم آشنا کرد/ راز ماندگاری بوعلی سینا در تاریخ ایران و جهان
داوریاردکانی گفت: ابنسینا در تفکر خود، خرد فلسفی و درک دینی را بیشتر با هم آشنا کرد و سازش داد و در بنای نظام عقل دینی و دین عقلی اثر قطعی داشته است و این یکی از وجوه ماندگاری او در تاریخ است.
-
۱۳۹۹-۱۱-۱۱ ۱۵:۳۰
زاویه نگاه ساندرز به داستان برای آموزش نویسندگی/ همیشه برای نوشتن راههای زیادی است
ساندرز در آخرین کتاب خود با عنوان «شنا در استخری زیر باران» بر خلاف آثار قبلی خود که همگی آمریکای معاصر را روایت میکنند، در این کتاب به ماجراهای روسیه قرن نوزدهم میلادی میپردازد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۱۱ ۱۵:۰۰
«خورشید»؛ شانس اصلی در خاورمیانه و آفریقای شمالی برای شکار اسکار
از میان فیلمهایی که از منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به اسکار معرفی شدهاند ۱۰ فیلم از شانس بیشتری برخوردارند و در این میان فیلم مجیدی را میتوان به عنوان سرآمد آنها حساب کرد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۱۱ ۱۴:۳۰
برندگان نخستین جایزه ادبی کتاب کودکان در دنیا معرفی شدند
تائی کلار، نویسنده امریکایی برای کتاب «وقتی یک ببر را به دام بیندازی» برنده جایزه نیوبری سال 2021 شد و کتاب «ما نگهبانان آب» به تصویرگری میکائلا گوادو، نویسنده هندی جایزه بهترین تصویرگری کتاب کالدکات را از آن خود کرد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۱۱ ۱۴:۰۰
«فجر»به صنعتی شدن سینمای ایران کمک میکند؟/اهداف متغیر یک جشنواره
حسین معززینیا منتقد سینما معتقد است سینما در ایران صنعت نیست و هیچ وقت نبوده است، چون کسی هم به فکرش نبوده و دغدغه اش را نداشته است.
-
۱۳۹۹-۱۱-۱۱ ۱۳:۳۰
جهان در فردای یک همهگیری/ نگاهی به کتاب «کرونا، ویروسی سیاسی یا اجتماعی؟»
این ویروس نامرئی، فراتر از «مسئلهای» پزشکی، ساحتهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حوزه ارتباطات بینالمللی را متاثر کرده است. بدون تردید دنیای پساکرونا به اجبار، با پذیرش تغییرات گستردهای در سبک زندگی، دنیایی بهشدت متفاوت از دنیای پیشاکرونا خواهد بود
-
۱۳۹۹-۱۱-۱۱ ۱۳:۰۰
جدول اکران فیلمهای سیونهمین جشنواره فیلم فجر نهایی شد
آیین قرعهکشی ترتیب اکران فیلمهای نامزدشده در سیونهمین جشنواره فیلم فجر برای نمایش در سالن ویژه اصحاب رسانه، در برج میلاد تهران برگزار شد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۱۱ ۱۲:۳۱
علیاصغر حداد و محمدرضا ترکتتاری برگزیدگان جایزه ابوالحسن نجفی
علیاصغر حداد و محمدرضا ترکتتاری برگزیدگان چهارمین دورهی جایزهی ابوالحسن نجفی شدند.
-
۱۳۹۹-۱۱-۱۱ ۱۱:۰۰
راستهای سرسخت و داستان سه یار دبستانی/ سال عیش اشتراوسیها در ایران
حامد زارع با اشاره به ترجمههایی که از اشتراوس در ایران منتشر شده، از چاپ ترجمههایی جدیدی از آثار او خبر داد و نوشت: با این حساب نه تنها امسال، بلکه سال آینده را نیز باید سال عیش اشتراوسیها در ایران دانست.
-
۱۳۹۹-۱۱-۱۱ ۱۰:۳۱
یادداشتی از آنتونیو گرامشی؛ شورش علیه فاشیسم؛ نوید بخش بازگشت دوباره نیروهای مردمی
توده مردمی که خواهان صلح، آزادی و گذران زندگی خویشاند، بایستی در این دوران سیلان تاریک حوادث، به عنوان یک انسان برای خطر احتمالی هر نوع مصیبتی تازه، قتلعامی تازه از برای استثمارهای متهورانه فاشیسم، آمادگی داشته باشند.
-
۱۳۹۹-۱۱-۱۱ ۱۰:۰۰
معرفی و بررسی کتاب «خدا و الحاد جدید» ملحدان جدید با ملحدان قدیم چه تفاوتهایی دارند؟
جان اف هات در این کتاب تاکید میکند که ملحدان جدید، درکی سطحی و بیمایه از دین دارند چراکه این را تنها در جریانهای افراطی آفرینش باوری، ظاهرگرایی مبتنی بر کتاب مقدس و تروریسم میبینند. او نشان میدهد که آنها آشنایی چندانی با الهیات و جریانهای معتدل دینی ندارند.
-
۱۳۹۹-۱۱-۰۸ ۱۷:۰۰
از گروههای مرجع تا اینفلوئنسرهای دانشگاهی/ فعالیتهای فرهنگی در عصر دیجیتال در گفتاری از عباس کا ظمی
ساختارهای قدرت در دانشگاهها تغییر کرده است، لایههای زیرین همانند پوستهای پیاز ضمن جدایی و استقلال از یکدیگر در قالب محفلهای دانشگاهی به مثابه کلیتی فضای دانشگاهی را شکل دادهاند. لایههای زیرین هر یک از قدرت و توان بازتغییر فضای دانشگاهی برخوردارند. محفلهای دانشجویی در کنار انجمنهای نهادمند دانشجویی قدرت گرفتهاند و به دلیل محدودیتهای روزافزود فعالیتهای نهادمند به رویههای غیرنهادمند روی آوردهاند.
-
۱۳۹۹-۱۱-۰۸ ۱۶:۳۰
فرزاد موتمن : به سوی سینما ی عقیم/ درباره مناقشه ممیزی،انتخاب ، حذف و توقیف فیلم در جشنواره فیلم فجر
-
۱۳۹۹-۱۱-۰۸ ۱۶:۰۰
سرانجام نهاد دانشگاه در ایران / شاپور اعتماد
نشست «روایت کلان صد سال تحول» از مجموعه نشستهای «یک سده پژوهش، فناوری و نوآوری در ایران» با سخنرانی شاپور اعتماد، استاد مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه و رئیس پیشین مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و امیر ناظمی، رئیس سازمان فناوری اطلاعات سهشنبه هفته گذشته به همت مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار شد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۰۸ ۱۵:۳۰
انستیتو فیلم آمریکا بهترینهای ۲۰۲۰ را معرفی کرد
انستیتو فیلم آمریکا به رسم هر سال دریافتکنندگان جوایز سال ۲۰۲۰ را در بخش سینما و تلویزیون معرفی کرد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۰۸ ۱۵:۰۰
قانون مقابله با تقلب علمی اصلاح می شود
معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم از تلاش وزارت علوم برای دسترسی مجدد به متون پایان نامه ها و همچنین اصلاح قانون پیشگیری و اصلاح قانون مقابله با تقلب علمی خبر داد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۰۸ ۱۴:۳۰
فهرست نهایی فیلمهای ویترین «فجر۳۹»/ داوران چه آثاری را پسندیدند؟
سید محمدمهدی طباطبایینژاد دبیر سیونهمین جشنواره فیلم فجر در قالب یک نشست زنده اینترنتی ضمن رونمایی از پوستر این دوره، فهرست نهایی فیلمهای جدول اکران جشنواره را اعلام کرد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۰۸ ۱۴:۰۰
سه کلیک از کجا اومده!
سه کلیک قراره یه مسابقه برگزار کنه که تا نوروز 1400 ادامه داره.... در این مسابقه قراره، هر هفته سه شنبه ها به قید قرعه به نفرات برنده جوایز نفیسی داده بشه.
-
۱۳۹۹-۱۱-۰۸ ۱۴:۰۰
انحصار شناسایی دانشجویان استعداد درخشان با معدل لغو می شود
مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی گفت: فرایند شناسایی دانشجویان استعداد درخشان باید اصلاح شود، باید توجه شود دانشجوی استعداد درخشان فقط از روی معدل شناسایی نشود.
-
۱۳۹۹-۱۱-۰۸ ۱۳:۳۰
نارضایتی و خروج/ نگاهی به کتاب «خروج، اعتراض، دولت»
-
۱۳۹۹-۱۱-۰۸ ۱۳:۰۰
درباره میراث ارزشمند مجتبی مینوی در سالروز درگذشتش؛ محمد دهقانی: کتابهای کتابخانه مینوی به مثابه سند هستند
محمد دهقانی گفت: اهمیت این کتابخانه تنها در منحصربهفرد بودن این کتابها نیست. باید بدانیم بسیاری از این کتابها یادداشتها و حاشیهنویسیهای مینوی را در خود دارند. این یادداشتهای انتقادی بر حاشیه کتابها و نشریات بسیار برای محققان ارزشمند است.