-
۱۴۰۱-۱۲-۲۳ ۱۲:۵۷
بهترین هاردهای SSD اکسترنال، اقتصادی و کاربردی
-
۱۴۰۱-۱۲-۲۱ ۱۴:۰۰
نهمین شماره مجله گفتمان پیشرفت منتشر شد؛
منازعۀ تمدنی با غرب
تیتر یک تازه ترین شماره گفتمان پیشرفت شاید به بنیادی ترین مسئله نظری ما که همانا منازعه تمدنی با غرب است، اختصاص یافته است.
-
۱۴۰۱-۱۲-۲۰ ۱۹:۳۹
گفت و گو با سیدعلی کاشفی خوانساری، اخرین سردبیر نشریه سروش نوجوان؛
سروش نوجوان در واقعیت و مجاز
خیلی سال است که صورت مساله مطبوعات عوض شده و آن نظام سنتی دیگر وجود ندارد. مجله کاغذی که منتشر میشود میوه یک درخت تناوری است که ریشه و ساقه و شاخه و برگ های فراوانی دارد اما نهایتا میوه آن میشود مجله کاغذی. در ایران یک نهاد نوجوانانه، یک باشگاه یا یک انجمن وجود ندارد که فعالیت هایی با محوریت نوجوانان شکل بگیرد.
-
۱۴۰۱-۱۲-۱۵ ۱۶:۰۹
مدیر و موسس خانه تاب آوری ایرانیان
-
۱۴۰۱-۱۲-۰۸ ۲۰:۰۰
چرا آپارتمانهای تهران فقط مناسب اجاره کوتاهمدت هستند؟
-
۱۴۰۱-۱۱-۳۰ ۱۳:۵۴
سوالات متداول جراحی شکم شل و افتاده
-
۱۴۰۱-۱۱-۲۸ ۱۵:۳۷
بهترین روش های خرید آنلاین از امارات و تحویل در ایران
-
۱۴۰۱-۱۱-۲۳ ۱۹:۳۳
گراس جهان رمان را متحول کرد
مصاحبۀ دویچهوله با ماریو بارگاس یوسا بهمناسبت درگذشت گونتر گراس
-
۱۴۰۱-۱۱-۲۳ ۱۹:۲۴
چرا نویسندگان ادبی و فرهنگی ایران، بدون جانشیناند؟ / حسین مسرّت
این پرسشی است که بیش از سی سال است ذهن نگارنده را درگیر کرده است. تقریباً بهاستثنای چند مورد نادر مانند دکتر محمود افشار و فرزند نامورش استاد ایرج افشار، تقریباً تمامی نویسندگان و پژوهشگران برجسته و نامی ایران (و شاید حتی جهان) در حوزههای فرهنگ، ادب، تاریخ، جغرافیا، جامعهشناسی، مردمشناسی و غیره و در یک کلام، علوم انسانی، فرزندانی بیعلاقه نسبت به کار و روش پدر یا مادر دارند.
-
۱۴۰۱-۱۱-۲۳ ۱۹:۱۷
کتاب «مفاهیم اساسی فلسفه هنر» منتشر شد
هنر ترکیبی از افکار، احساسات، شهود و خواستههای ما است. ارتباط تمامی این عاملها را نمیتوان در قالب کلمات بیان کرد. بلکه نیازمند وسایل دیگری هستیم. کتاب «مفاهیم اساسی فلسفه هنر» نوشته تایگر سی روهولت برای پاسخ به این پرسشها تدوین شده است.
-
۱۴۰۱-۱۱-۲۳ ۱۹:۱۵
نگاهی به جنبههای مختلف شعر فروغ
انجمن ایران شناسی با همکاری مؤسسه فرهنگی هنری آرتمن به مناسبت سالگرد درگذشت فروغ فرخزاد نشستی را با عنوان «نامی بر پیشانی آسمان» برگزار میکند.
-
۱۴۰۱-۱۱-۲۳ ۱۹:۱۰
محقق داماد: تراث متمرکزی که میتوانست از حجتی به یادگار بماند
مصطفی محقق داماد گفت: اگر حجتی پخش و پلا کار نمیکرد و دنبال پژوهشهای قرآنی را میگرفت. واقعا امروز یک تراث خاصی برای ما به جا گذاشته بود. خیلی برداشتهای زیبا از قرآن دارد و با قرآن هم مانوس است و از آیات قرآن برداشتهایی دارد که انصافا مخصوص خودش است.
-
۱۴۰۱-۱۱-۲۳ ۱۹:۰۸
جایزه جهانی کتاب سال ایران رویداد مهمی در اسلامشناسی و ایرانشناسی است
چارلز تالیافرو گفت: جایزه جهانی کتاب سال رویداد مهمی در حوزه پژوهشهای اسلامشناسی و ایرانشناسی در جهان است و به غنای این پژوهشها کمک میکند.
-
۱۴۰۱-۱۱-۲۳ ۱۹:۰۶
سرمایهداری همواره نظامی بحرانزده است/ بحران کنونی برخاسته از سرمایهداری فقط به اقتصاد محدود نیست
سرمایهداری همواره نظامی بحرانزده بوده است و حتی در دوران اوج خودش یعنی سالهای پس از جنگ جهانی دوم، با بیثباتی بنیادینی همراه بود که جنگهای امپریالیستی و انقلابهای متعدد جهانی را میتوان جلوهای از آن دانست. از آغاز بر بحرانهای مکرر و جدی غلبه کرده و حتی از آنها تغذیه کرده است، اما اکنون بعید به نظر میرسد که بتواند طبق پویایی خود راهحلی برای مشکلات داشته باشد و به حیات خود ادامه دهد. این نظام مشروعیت سیاسی و اقتصادی خود را نیز به کلی از دست داده و بحران مشروعیت سیاسی و اقتصادی در اروپا و ایالاتمتحده در نمونههای بسیاری مشهود است.
-
۱۴۰۱-۱۱-۲۳ ۱۹:۰۴
علامه روزگار ما
از خصلتهای معصومی معطل گذاشتن آثار خود به نفع راه انداختن کار دیگران است، حتی در کار خود سنگاندازی هم میکند
-
۱۴۰۱-۱۱-۲۳ ۱۹:۰۲
ظریفترین نکتهها و نغزترین گفتهها
خواندن و نوشتن: این مقاله به دنبال یافتن دلیل ناتوانی اغلب دانشجویان ما در نوشتن به این گزاره پرمحتوا میرسد که: در برنامههای درسی ما درس فارسی درسی است که در آن چیزهایی یاد میدهند که هیچوقت به کار نمیآید و درس انشاء هم درسی است که از دانشآموز چیزی میخواهد که به او یاد ندادهاند. اشاره به عوامل اجتماعی و اقتصادی مساله نیز از چشم نویسنده دور نیست.
-
۱۴۰۱-۱۱-۲۳ ۱۸:۵۹
پرسشهایی در باب توتالیتاریسم
توده کیست؟
رفتارشناسی توده، جستوجوی پردامنهای میطلبد تا این انبوه متراکم و بیچشم و گوش واضحتر دیده شوند.
-
۱۴۰۱-۱۱-۲۳ ۱۸:۵۲
درگذشت نویسندۀ همیشه معترض
گونتر گراس، غول ادبی آلمان، در 87سالگی درگذشت
-
۱۴۰۱-۱۱-۲۳ ۱۸:۳۳
گوسفند زنده تهران
-
۱۴۰۱-۱۱-۱۲ ۱۴:۰۲
نوشتن لایحه اعسار از هزینه دادرسی
-
۱۴۰۱-۱۱-۱۲ ۱۴:۰۰
آیا پیانو دست دوم خوب است؟ 15 سوال مهم برای خرید پیانو دست دوم
-
۱۴۰۱-۱۱-۰۴ ۰۸:۰۱
سعید بیابانکی از جایگاه قیصر امین پور در شعر نوجوان می گوید؛
شعر نوجوان یک حفره دارد که قیصر آن را پر کرد
به نظر من کاری که آقای امینپور و دوستانشان در سروش نوجوان انجام دادند، کشف حفره ای بود که عرض کردم. ایشان در سروش نوجوان دقیقاً یک فضایی را طراحی کرد که نوجوان هم مخاطب بود و هم خود نویسنده. سروش نوجوان یک مجله سادهای بود، تک رنگ بود و کاهی بود و بخش آغازین آن به قلم اقای امین پور بود. آقای امینپور یک جورهایی نوشتن را یاد نوجوانان داد. یعنی به یک مفاهیمی پرداخت که شاید دغدغههای نوجوانان بود ولی کسی سراغ آن نرفته بود.
-
۱۴۰۱-۱۱-۰۳ ۱۴:۲۶
۷ کاربرد شگفت انگیز از برش لیزر که نمیدانستید
-
۱۴۰۱-۱۰-۲۹ ۱۹:۱۹
حل مسئله ذهن-بدن از طریق اندیشههای ملاصدرا شدنی است؟
درگاهی به دیدگاههای مختلفی درباره مسئله ذهن-بدن اشاره کرد و از ناامیدی بسیاری از محققان برای حل این مسئله گفت. او ادعا کرد برخی از فیلسوفان افراطگرا عقیده دارند که باید مسئله را به کلی رها کرد. با این حال همچنان پرسش مهم این است که آیا میتوان به کمک آراء ملاصدرا مسئله ذهن-بدن را حل کرد؟
-
۱۴۰۱-۱۰-۲۹ ۱۹:۱۳
کتاب «سکولاریسم؛ از ظهور تا سقوط» به چاپ دوم رسید
چاپ دوم کتاب «سکولاریسم؛ از ظهور تا سقوط» به همت پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۴۳۵ صفحه منتشر شد.
-
۱۴۰۱-۱۰-۲۹ ۱۹:۱۰
روایت لگنهاوزن از چالش وحدت عقل نظری و عملی در دستگاه اندیشه کانت
محمد لگنهاوزن گفت: چالش وحدت عقل نظری و عملی در دستگاه اندیشه کانت در این است که عقل عملی اموری را به عقل نظری ارائه میکند که عقل نظری با آنها بیگانه است و نمیتواند از طریق مفاهیم خاص خود به آنها شناخت پیدا کند و در عین حال عقل عملی باور به این امور را ضروری میداند.
-
۱۴۰۱-۱۰-۲۹ ۱۹:۰۴
چرا باید فلسفه بخوانیم؟
فلسفه موضوعی است که بیشتر مردم از آن چشمپوشی کرده یا از آن اجتناب میکنند. با این حال، کارشناسان میگویند که فلسفه بخش مهمی از درک و قدردانی از جهان اطراف ما است. بنابراین، این ما را به این سؤال هدایت می کند که چرا فلسفه مهم است؟
-
۱۴۰۱-۱۰-۲۹ ۱۸:۵۳
هشتمین شماره مجله گفتمان پیشرفت منتشر شد/ تأملاتی درباره مفهوم آزادی
هشتمین شماره مجله گفتمان پیشرفت با تصویری از شهید آیت الله دکتر محمد بهشتی بر روی جلد در 228 صفحه منتشر شد.
-
۱۴۰۱-۱۰-۲۹ ۱۸:۰۱
از خاستگاه جشن یلدا(چله) تا معنا- کارکرد آن
بدون تردید جشن یلدا- چله همواره باری سیاسی را حمل کرده، یعنی اصل ایدهی گذرا بودنِ وضعیت تباهی(نهایتِ شب) و نیز ایدهی «شب آبستن» یعنی وضعیتی که چیزی ضدِ خودش را میزاید و از دل نهایتِ شب، آنتیتزی به کل متفاوت(نهایتِ نور) بیرون میآید، امکانی برای انسان ایرانی فراهم کرده که سیاسی تفسیر شود.
-
۱۴۰۱-۱۰-۲۷ ۱۶:۳۷
قهوه فرانسه و تهیه آن بدون ابزار