به گزارش «فرهنگ امروز»؛ به نقل از مهر؛ صنعت فیلم هالیوود برای اولین بار پس از پنجاه سال راهی کوبا شد تا زندگی ارنست همینگوی نویسنده سرشناس آمریکایی را بار دیگر زنده کند.
فیلم «پاپا» فیلمی زندگینامهای از زندگی ارنست همینگوی، دوستی او با روزنامهنگاری در دهه 50 میلادی و در اوج گردنگشی های او در کوبا را در مرکز توجه خود قرار داده است.
به گفته تهیه کننده، این اولین فیلم هالیوودی است که از سال 1959 تاکنون به طور کامل در کوبا ساخته میشود.
در این فیلم آدریان اسپارکز در نقش همینگوی بازی می کند و جیووانی ریبیسی در نقش دنیس بارت پتیتکلرک روزنامه نگاری ظاهر می شود که نویسنده فیلمنامه این فیلم نیز هست. جولی ریچاردسون نیز در نقش مری چهارمین همسر همینگوی ایفای نقش کرده است.
همینگوی چند دهه از زندگی اش را در کوبا سپری کرد و شاید اولین آمریکایی باشد که کوبا را برای زندگی انتخاب کرد.
این فیلم را باب یاری کارگردانی کرده است. فیلم «پاپا» را تهیه کنندگانی متشکل از کانادا، کوبا و آمریکا تهیه میکنند.
گاردین نیز درباره این فیلم مینویسد: همینگوی همه چیز کوبا را دوست داشت ماهیگیری، خورشید و مردم... به همین دلیل نیز کوبا از 1939 تا 1960 خانه او بود و او زمانی که شنید فیدل کاسترو با دولت جدید انقلابیاش ممکن است همه اموال آمریکایی ها را مصادره کند، این جزیره را ترک کرد.
باب یاری گفته فیلمبرداری در هر جای دیگری جز کوبا نمی توانست قابل قبول باشد و با وجود کمبودهایی چون دسترسی نداشتن به اینترنت و مشکلاتی مثل کنسل کردن فیلمبرداری در یک قایق در آخرین لحظه و این گزارش که شارون استون از او شکایت کرده، باز هم باید این فیلم در کوبا و همانطور که در فیلمنامه نوشته شده است، ساخته میشد. کوبا همانجایی است که همینگوی زندگی کرد، قایقش آنجا بود و چشم انداز قلعه مورو در جایی که او ماهیگیری می کرد هنوز هم دیده میشود.
جیووانی ریبیسی که در نقش دنیس بارت پتیتکلرک روزنامه نگار جوان بازی کرده بیش از همه برای بازی در فیلم «آواتار» و «نجات سرباز رایان» شناخته میشود.
این فیلم بر مبنای خاطرات پتیتکلرک ساخته شده و او روزنامه نگار جوانی بود که از طرف روزنامه میامی هرالد در کوبا حضور داشت و آنجا با همینگوی آشنا و دوست شد. در صحنهای از فیلم نشان داده میشود که همینگوی به او زنگ زد و از او دعوت کرد تا با هم به ماهیگیری بروند.
برمبنای تحقیقات در سال 1951 همینگوی رمان «پیرمرد و دریا» را ظرف هشت هفته و در زمانی در همین جزیره نوشت که از بیماری و افسردگی رنج میبرد. او با همین کتاب جایزه پولیتزر را برد و جایزه ادبی نوبل را دریافت کرد. بسیاری از دیگر آثار مطرح او نیز در کوبا نوشته شده اند.
او که ابتدا مشکلی با فیدل کاسترو نداشت، وقتی متوجه شد دولت ممکن است خانه و مزرعه محبوبش را مصادره کند کوبا را ترک کرد و سال بعد به زندگیاش در خانهاش در اوهایو خاتمه داد.
هالیوود ریپورتر نیز می نویسد برخی از صحنههای این فیلم در کاخ سابق دولت فیلمبرداری شده که اکنون موزه کاسترو و انقلاب کوبا را دربرگرفته و گراند تئاتر یکی از هتلهای محبوب پاتوق همینگوی نیز در این فیلم بازسازی شده است. صحنهای نیز در فیلم هست که مربوط به تیراندازی بین چریکهای کاسترو و سربازان دیکتاتور دست راستی کوبا یعنی باتیستا است که در خیابانهای خارج از استودیو فیلمبرداری شده است.
جولی ریچاردسون بازیگر انگلیسی که در نقش همسر چهارم همینگوی ظاهر شده نیز میگوید با وجود این که اینجا همه چیز با هرج و مرج و بی نظمی همراه است، اما بودن در این فیلم فوق العاده است.
اسپارکز نیز بازی در این فیلم را تجربهای فوقالعاده خوانده و این که با گروهی کار کرده که همینگوی و زندگیاش را اینقدر خوب می شناسند یک شانس بزرگ خوانده است. او می گوید من دقیقا روی همان زمینی ایستاده بودم که او ایستاده بود و ماشین تایپ او در برابرم قرار داشت.
«پاپا» گرچه فیلم مستند نیست اما برمبنای زندگی واقعی همینگوی نوشته و ساخته شده است.
ابتدا شارون استون قرار بود برای بازی در نقش مری همینگوی جلوی دوربین یاری برود اما وقتی او پروژههای دیگرش را نیمه تمام گذاشت و به کوبا رفت متوجه شد برنامه فیلمبرداری به تعویق افتاده و به او اطلاع داده نشده بود. به همین دلیل او از کارگردان فیلم شکایت و درخواست نیم میلیون دلار غرامت کرد.
به نظر میرسد این فیلم یکی از جدیدترین گام هایی باشد که دو کشور کوبا و آمریکا به سوی ایجاد روابط عادی برداشته اند.
در حالی که کار فیلمبرداری «پاپا» پس از پنج هفته به تازگی در کوبا به اتمام رسیده، هنوز زمان اکران آن تعیین نشده است.
نظر شما