به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از مهر، دکتر ابراهیم خدایی در نشست خبری اعلام نتایج اولیه کنکور ۹۳ با اعلام این مطلب افزود: ویژه نامه انتخاب رشته روز دوشنبه ۱۳ مرداد همزمان بر روی سایت سنجش و پیک سنجش منتشر می شود. همچنین دفترچه راهنمای انتخاب رشته بر روی سایت سنجش قرار گرفته و داوطلبان می توانند ظرفیت و ضوابط را مشاهده کنند.
وی افزود: انتخاب رشته مجازی از روز دوشنبه ۱۳ مرداد با پرداخت ۱۵ هزار تومان فعال می شود و داوطلبان از روز چهارشنبه ۱۵ مرداد تا روز دوشنبه ۲۲ مرداد می توانند در فرآیند انتخاب رشته اصلی شرکت کنند. همچنین پاسخنامه ۷۰ هزار داوطلب اول گروه های آزمایشی با کلید در روز چهارشنبه ۱۵ مرداد منتشر می شود.
خدایی یادآور شد: اعلام نتایج نهایی در نیمه دوم شهریورماه انجام می گیرد.
شانس قبولی در گروه های آزمایشی ۵ گانه
وی با اشاره به آمار حاضرین در جلسه کنکور سراسری ۹۳ گفت: بیش از ۹۹۲ هزار نفر حاضرین جلسه بودند که تقریبا تمامی آنها مجاز به انتخاب رشته شدند . ظرفیت اعلامی دانشگاه ها ۶۹۵ هزار و ۶۹۷ نفر است و شانس قبولی به طور کلی ۷۰ درصد است. اما در گروه های آزمایشی بر اساس ظرفیت متفاوت است.
رئیس سازمان سنجش اضافه کرد: گروه ریاضی ۶۵ هزار نفر مازاد ظرفیت دارد. برای ۱۹۱ هزار شرکت کننده گروه ریاضی بیش از ۲۵۴ هزار نفر ظرفیت وجود دارد. در گروه تجربی ۴۴۳ هزار نفر شرکت کننده داریم که ظرفیت ۱۹۰ هزار نفر است که شانس قبولی ۴۳ درصد است. در گروه علوم انسانی ۲۱۷ هزار نفر شرکت کننده داریم که ظرفیت نیز ۲۱۳ هزار نفر است که شانس قبولی در آن ۹۹ درصد است. در گروه هنر ۴۰ هزار نفر شرکت کننده با ۱۶ هزار نفر ظرفیت شانس قبولی ۴۰ درصد و گروه زبان با ۹۹ هزار نفر شرکت کننده و ۲۰ هزار نفر ظرفیت شانس قبولی ۲۱ درصد است.
وی با اشاره به ظرفیت های اعلام شده دوره های مختلف تحصیلی در دانشگاه ها گفت: از ۶۹۷ هزار و ۶۹۵ نفر ظرفیت اعلام شده ۱۱۰ هزار و ۸۱۸ نفر در دوره روزانه، ۲۸ هزار و ۵۴۳ نفر در دوره شبانه یا نوبت دوم، ۴ هزار و ۵۹۵ نفر در دوره مجازی و بین الملل و پردیس های خودگردان، ۸۰۴ نفر در دوره نیمه حضوری، ۱۶۶ هزار و ۸۳ نفر در غیرانتفاعی، ۱۵ هزار و ۵۲ نفر در فرهنگیان و ۳۶۹ هزار و ۸۴۸ نفر در پیام نور پذیرفته می شوند.
خدایی یادآور شد: از میان ظرفیت اعلامی، ۳۹۹ هزار و ۴۷۳ نفر در ظرفیت بدون آزمون یعنی معادل ۵۸ درصد با استفاده از سوابق تحصیلی پذیرفته می شوند و ۲۹۶ هزار نفر معادل ۴۲ درصد در ظرفیت با آزمون پذیرفته می شوند.
تغییرات آزمون سراسری ۹۳ در نحوه پذیرش
وی با اشاره به تفاوت های آزمون سراسری سال ۹۲ با ۹۳ گفت: اولین تفاوت مهم تاثیر قطعی ۲۵ درصدی سوابق تحصیلی است که ممکن است نمره را کاهش یا افزایش دهد. تغییر دیگر نیز قانون جامع ایثارگران است که دامنه شمول به فرزندان جانبازان ۲۵ درصد هم تسری پیدا کرد و ظرفیت هم ۲۰ درصد تعیین شده است.
رئیس سازمان سنجش اضافه کرد: تغییر شیوه پذیرش در پردیس های خودگردان دانشگاه های علوم پزشکی هم از دیگر تغییرات بود که از شیوه نیمه متمرکز در سالهای گذشته به شیوه متمرکز در امسال تغییر پیدا کرد و داوطلبان با مطالعه ضوابط مربوطه می توانند رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی را انتخاب کنند.
وی از امکان ثبت نام مجدد برای رشته های بدون آزمون برای کلیه افراد متقاضی خبر داد و گفت: از زمان فعال شدن انتخاب رشته افراد متقاضی که در کنکور هم شرکت نکرده اند می توانند ضمن ثبت نام نسبت به انتخاب کد رشته محل های بدون آزمون در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اقدام کنند.
خدایی درباره انتخاب رشته و تفاوت های آن نسبت به سال گذشته گفت: داوطلبان توجه داشته باشند که امسال نحوه انتخاب رشته به دلیل تغییرات سهمیه ها و نمرات متفاوت است و اگر موسسات انتخاب رشته بگویند بر اساس نمرات پارسال داوطلب در چه رشته هایی پذیرفته می شود معتبر نیست و نمی توان آن را به نمرات امسال تسری داد.
انتخاب رشته مجازی ۲۵۰ کدرشته پیشنهاد می دهد
وی با اشاره به سیستم انتخاب رشته مجازی خاطرنشان کرد: ما در سیستم انتخاب رشته مجازی امسال تمامی پذیرفته شدگان سال ۹۲ را بر اساس ضوابط و سهمیه های امسال دوباره گزینش کردیم و نتایجی که بدست آمد را در سیستم انتخاب رشته مجازی قرار داده ایم که نزدیک ترین نمرات را به نمرات داوطلبان خواهد داشت و می تواند راهنمای بسیار موثری باشد. بسته انتخاب رشته مجازی ۲۵۰ کدرشته را به داوطلب پیشنهاد می دهد.
اعلام ظرفیت دانشگاه آزاد
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور درباره نوع پذیرش در دانشگاه آزاد گفت: داوطلبان در کارنامه کد دسترسی به کدرشته های دانشگاه آزاد دارند که بر اساس آن می توانند کد رشته های با آزمون دانشگاه آزاد را انتخاب کنند. سال گذشته ۴۳۵ هزار نفر ظرفیت از سوی دانشگاه آزاد اعلام شده بود که امسال هم همین تعداد است.
پیش بینی زمان برگزاری کنکور سال ۹۴
وی درباره زمان احتمالی برگزاری کنکور سراسری ۹۴ گفت: آزمون به طور قطع پیش از ماه مبارک رمضان در پایان خردادماه برگزار می شود اما زمان قطعی آن پس از هماهنگی با وزارت آموزش و پرورش و عدم تداخل با امتحانات پیش دانشگاهی اعلام می شود.
خدایی درباره قانون افزایش تاثیر سوابق تحصیلی در پذیرش گفت: بر اساس قانون، این سهم باید به طور تدریجی افزایش یابد و پس از استانداردسازی امتحانات کشوری و هماهنگ خواهد بود و مصوبه شورای سنجش و پذیرش این است که پوشش پذیرش بدون آزمون به ۸۵ درصد برسد در مدت چهار سال که ما امسال به پوشش ۷۰ درصدی رسیدیم که بازهم افزایش این موضوع به برآوردهای سال جاری بستگی دارد.
نظر شما