به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از مهر؛ مسعود تاروردی کارگردان نمایش «نوعی داستان عاشقانه» درباره انتخاب این متن برای اجرا گفت: همه منتقدان ادبی اعتقاد دارند که نمایشنامه «نوعی داستان عاشقانه» یکی از شخصی ترین نمایشنامه های آرتور میلر است و داستان نمایش نیز به زمانی باز می گردد که میلر و مرلین مونرو با یکدیگر ازدواج کرده بودند.
وی ادامه داد: در حقیقت این نمایشنامه استنباطی از تجربیات میلر در مواجهه با زندگی زناشویی اش محسوب می شود. مثل نمایشنامه «مرگ فروشنده» که باز هم به زندگی خود میلر و ارتباطی که وی در جوانی با پدرش داشت، می پرداخت.
تاروردی درباره مضمون اثر توضیح داد: این نمایش کاملا در یک اتاق می گذرد و بدون تغییر صحنه در طول اجرا، مخاطب شاهد کلنجار رفتن دو شخصیت اصلی قصه و به چالش کشیده شدن هر کدام از آنها است. از ترجمه حسن ملکی برای این اجرا استفاده کردم که ترجمه بسیار روانی نسبت به نسخه های دیگر است و فضایی کاملا رئالیستی دارد.
کارگردان نمایش «چشم اندازی از پل» متذکر شد: بعد از اجرای «چشم اندازی از پل» میلر قصد داشتم جهان یک نمایشنامه نویس دیگر را تجربه کنم به همین منظور نیز نمایشنامه های زیادی را مطالعه کردم اما زمانی که این متن به من پیشنهاد شد و آن را خواندم مطمئن شدم باید این نمایش را به صحنه ببرم چون مضمون آن به شرایط امروز جامعه ما بسیار نزدیک است. زن و مرد این نمایش هر دو درگیر موقعیتی شده اند که آنها را به چالش می کشد اما هرکدام شخصی و خودخواهانه با این مسئله روبرو می شوند و می خواهند به شیوه خودشان مشکل را برطرف کنند.
این کارگردان درباره شیوه اجرای رئالیستی نمایش عنوان کرد: این اثر نمایشی به شیوه ای کاملا رئالیستی اجرا می شود اما مسئله ای که در چند سال اخیر من را اذیت کرده گرایشی است که هنرمندان ما به اجرای نمایشهای عجیب و غریب دارند. معتقدم که تئاتر ما باید مخاطب داشته باشد بنابراین باید از طریق آثاری قابل فهم این مخاطب را به سالن های تئاتر کشاند.
وی یادآور شد: برای اینکه تئاتر ما جان بگیرد باید بتوانیم مخاطبان عام را هم به سالن های تئاتر بکشانیم. تمام تلاش من نیز این بوده که بتوانم تماشاگران را با تئاتر آشتی دهم. چون متاسفانه تصور بسیاری از مخاطبان ما از تئاتر مربوط به دهه 40 است بنابراین باید خودمان در این زمینه فرهنگسازی کرده و سلیقه ها را تغییر دهیم.
تاروردی در پایان صحبتهایش بیان کرد: مخاطب ما اگر نتواند با چیزی که می بیند ارتباط برقرار کند احساس می کند مورد توهین قرار گرفته و یا درکش انقدر کم است که چیزی از نمایش متوجه نشده است، بنابراین از دیدن تئاتر زده می شود. در اجرای نمایش «نوعی داستان عاشقانه» همه عوامل تمام تلاششان را کرده اند که به مخاطب احترام بگذارند، امیدوارم تماشاگران نیز از دیدن این کار لذت ببرند.
نمایش «نوعی داستان عاشقانه» از 26 مرداد ماه در سالن خسرو شکیبایی تماشاخانه سه نقطه روی صحنه میرود. بازیگران نمایش نسیم افشارپور، مسعود تاروردی با صدای خشایار شمشیرگران هستند.
نظر شما