به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از ایبنا؛ مهدی نصیری گفت: هماکنون مشغول تحقیق و نگارش کتابی با عنوان «نقد فلسفه در آثار علامه مجلسی» هستم. در این کتاب دیدگاههای مرحوم مجلسی به عنوان یک متکلم شیعی چیرهدست درباره فلسفه و فیلسوفان شرح و بررسی میشود.
وی افزود: مرحوم مجلسی محدثی بزرگ و آشنا به معارف اهل بیت علیهمالسلام بود. او در حیات فکری خود از یک سو به تبیین و استدلال در دفاع از عقاید دینی و وحیانی پرداخت و از سوی دیگر به مقابله با بدعتها و انحرافات وارده در عقاید دینی خواص و عوام رفت.
مدیر مسئول فصلنامه «سمات» در توضیح چگونگی نقدهای علامه مجلسی بر جریانهای فلسفی گفت: نقد اندیشههای انحرافی از جمله فلسفههای یونانی داخلشده در تمدن اسلامی و نیز تصوف از جمله کارهای اساسی علامه مجلسی است. او در تعدادی از آثار عربی و فارسی خود از جمله در «بیان»های «بحارالانوار» در فصول مختلفی که با مباحث فلسفه مرتبط است، به نقد مبانی و مسائل فلسفه یونانی که در آثار ابنسینا و دیگر فیلسوفان منعکس بود، میپردازد و تعارض آنها را با عقل و وحی نشان میدهد.
نصیری گفت: عرفان صوفیانه که ریشه یونانی دارد نیز در کتاب «حق الیقین» مجلسی مورد نقد قرار گرفته است.
ملا محمدباقر مجلسی متولد سال 1037 و درگذشته به سال 1110 یا 1111 هجری قمری، فقیه و مرجع شیعه در اواخر دوران صفوی است. مهمترین کتاب او مجموعه 110 جلدی «بحارالانوار» شامل احادیث گردآوریشده در آثار شیعیان ــ بهجز کتب اربعه ــ است.
مهدی نصیری، روزنامهنگار، پژوهشگر و سردبیر فعلی فصلنامه «سمات» است. «اسلام و تجدد»، «جايگاه اجتماعی زن از منظر اسلام»، «فلسفه از منظر قرآن و عترت» و «آوینی و مدرنیته» نام شماری از کتابهای منتشرشده نصیری هستند.
«نقد فلسفه در آثار علامه مجلسی» از سوی انتشارات «کتاب صبح» منتشر میشود.
نظر شما