شناسهٔ خبر: 20620 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

مدیرعامل خانه موسیقی ایران: اقتصاد موسیقی امروز ورشکسته شده است

نشست خبری جشن خانه موسیقی با حضور حمیدرضا نوربخش، علیرضا قربانی، همایون شجریان، تهمورس پورناظری و سهراب پورناظری در خانه موسیقی برگزار شد.

به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از فارس؛ حمیدرضا نوربخش در ابتدای این نشست گفت: جشن امسال خانه موسیقی با فستیوال موسیقی تهران همراه شده است. هنمرمندانی که امروز در خدمتشان هستیم نزدیک به یک سال است که به جمع شورای مشورتی و اجرایی خانه موسیقی پیوستند.

وی افزود: انگیزه این شورای اجرایی، پیگیری برخی مشکلات و مسائل اجرایی موسیقی است، از جمله بحث کپی‌رایت که دغدغه اصلی این روزهای خانه موسیقی است. اقداماتی در این حوزه صورت گرتفه و مقررات کپی‌رایت در حال حاضر در دست بررسی قرار دارد و وقتی نهایی شد، این بحث به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد.

نوربخش با اشاره به راه‌اندازی کمپینی در این خصوص گفت: همزمان باجشن خانه موسیقی، کمپینی تحت عنوان «حمایت از موسیقی» راه‌اندازی خواهد شد که امیدواریم با همیاری هنرمندان و اهالی رسانه اتفاقات خوبی را در این زمینه شاهد باشیم.

امروز بحث کپی‌رایت مبحث بسیار مهمی است که رعایت نکردن آن لطمات جبران‌ناپذیری را به اقتصاد موسیقی وارد کرده است.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره موسیقی تهران گفت: برگزاری این فستیوال یکی از اهداف اولیه شورای مشورتی و اجرایی خانه موسیقی بود، این فستیوال از 12 تا 18 شهریور برگزار خواهد شد که 6 روز آن مختص کنسرت است و روز آخر هم جشن خانه موسیقی برپا خواهد شد.

وی برنامه‌های این کنسرت‌ها را اینگونه شرح کرد: در روز اول فستیوال گروه هم‌آوایان به سرپرستی حسین علیزاده و خوانندگی محمد معتمدی به روی صحنه خواهد رفت، در روز پنجشنبه 13 شهریور گروه کامکارها، جمعه 14 شهریور گروه موسیقی پالت، شنبه 15 شهریور گروه شمس، یکشنبه 16 شهریور برادران پورناظری و همایون شجریان و 17 شهریور گروه اشتیاق به خوانندگی علیرضا قربانی به اجرای برنامه خواهند پرداخت.

در ادامه این نشست سهراب پورناظری در سخنانی گفت: امیدوارم حضور این شورا بتواند چشم‌انداز موسیقی کشور را روشن کند. در خانه موسیقی اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است از جمله اینکه هنرمندان شاید برای اولین بار باشد که در کنار هم قرار می‌گیرند.

 

علیرضا قربانی در ادامه صحبت‌های پورناظری گفت: حضور من و سایر دوستان در خانه موسیقی برای این بود که بتوانیم سوءتفاهم‌هایی که برخی هنرمندان در برخورد با خانه موسیقی دارند را برطرف کنیم و یکی از اهداف اصلی‌مان این است که تعامل بین خانه موسیقی و هنرمندان را بیشتر کنیم.

قربانی اضافه کرد: یکی دیگر از اهداف حضور در این شورا این بود که فعالیت‌های خانه موسیقی را جدی‌تر کنیم تا خانه موسیقی جایگاه اصلی خود را پیدا کند و ارگان‌های دولتی نفوذ و شأنیت خانه موسیقی را بیشتر درک کنند.

سهراب پورناظری در ادامه با اشاره به همکاری‌هایش در خانه موسیقی گفت: تا سال گذشته اصلاً به خانه موسیقی نیامده بودم و امروز خوشحال هستم وقتی می‌بینم فاصله هنرمندان و خانه موسیقی کمتر شده است. برگزاری این جشنواره باعث می‌شود که هنرمندان کنار یکدیگر قرار بگیرند و همین موضوع باعث می‌شود که نقطه عطفی را در فعالیت‌های موسیقایی شاهد باشیم.

همایون شجریان دیگر سخنران این نشست بود. او نیز در سخنانی گفت: یکی از انگیزه‌هایی که باعث شد این شورا تشکیل شود این بود که خانه موسیقی هم از لحاظ مالی و هم از لحاظ نفوذ بتواند پرقدرت‌تر باشد.

حمیدرضا نوربخش ر ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه قیمت‌گذاری بلیت‌های این اجراها به چه صورت خواهد بود؟ گفت: یکی از دغدغه‌های همیشه خانه موسیقی، قیمت بالای بلیت‌های کنسرت‌هاست. ما همواره سعی کرده‌ایم که کنسرت‌هایی که خانه موسیقی برگزار می‌کند رابا قیمتی پایین‌تر از حد متوسط برگزار کنیم. امسال نیز قیمت بلیت از 30 تا 80 هزار تومان تعریف شده است.

تهمورس پورناظری در ادامه صحبت‌های نوربخش گفت: وقتی ما در سال 86 کنسرت می‌دادیم، قیمت‌ها و هزینه‌های مربوط به برگزاری کنسرت در این حد نبود. هزینه‌هایی که امروز برای برگزاری کنسرت باید انجام شود چیزی حدود 6 برابر سال 86 است. این درحالی است که دستمزد هنرمندان تغییری نکرده است.

وی افزود: تمام درآمدهای برگزاری انین کنسرت‌ها به صندوق خانه موسیقی تعلق خواهد گرفت.

حمیدرضا در پایان این نشست گفت: اقتصاد موسیقی امروز ورشکسته شده است و دلیل اصلی آن هم رعایت نکردن حق مؤلف از سوی مصرف‌کنندگان موسیقی است. ما در این خصوص نیازمندیم که فرهنگسازی کنیم و مشکلات را از پیش رو برداریم.

نظر شما