به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ علی شمسی پور افزود: درحال حاضر وزارت علوم گام های اولیه ای برای تنظیم ظرفیت ها برداشته است.
وی با بیان اینکه طرح اولیه آمایش آموزش عالی تدوین شده است، تصریح کرد: این طرح به وزیر ارائه شده و قرار است تا پایان شهریورماه به ستاد نقشه جامع علمی کشور ارسال شود.
مدیرکل دفتر ترویج نقشه جامع علمی کشور اضافه کرد: باتوجه به اینکه ممکن بود طرح اولیه آمایش آموزش عالی با سیاست ها تناقض داشته باشد، تیم کارشناسی از سوی نقشه جامع علمی کشور و وزارت علوم تعیین شد تا طرح اولیه بررسی شود.
شمسی پور در پاسخ به این سوال که چرا تاکنون سند آمایش آموزش عالی به نتیجه نرسیده است، گفت: تاکنون نظام آموزش عالی کشور سیاست کاملی نداشته و درحال حاضر بعد از یک سال از ابلاغ سیاست ها وزارت علوم نیز با کندی حرکت کرد اما وزارت بهداشت در این راستا پیشرفت های خوبی داشت.
وی با بیان اینکه دانشجویان وزارت بهداشت از جمعیت کمتری برخوردار هستند، بیان کرد: باتوجه به جمعیت دانشجویی، این وزارتخانه سریع تر در حوزه آمایش به نتیجه رسید.
مدیرکل دفتر ترویج نقشه جامع علمی کشور خاطرنشان کرد: حدود ۹۵ درصد دانشجویان کشور در دانشگاه های وابسته به وزارت علوم تحصیل می کنند بنابراین تدوین طرح آمایش آموزش عالی برای این وزارتخانه با مشکلاتی همراه است.
تاکنون اراده جدی برای آمایش در وزارت علوم وجود نداشت
شمسی پور با بیان اینکه تاکنون اراده جدی در خصوص آمایش آموزش عالی در وزارت علوم وجود نداشت، گفت: باتوجه به اینکه این وزارتخانه طی دو سال گذشته از ثبات مدیریتی برخوردار نبود، اراده جدی برای موضوع آمایش نیز وجود نداشت.
وی افزود: اکنون که موضوع مدیریت در وزارت علوم به ثبات رسیده و معاونین این وزارتخانه نیز مشخص شده اند اراده پرداختن به موضوع آمایش آموزش عالی نیز ایجاد شده و طرح اولیه آن نیز درحال تدوین است.
مدیرکل دفتر ترویج نقشه جامع علمی کشور بیان کرد: در مرحله اول وزارت علوم ظرفیت های دانشگاه ها را تدوین می کند تا براساس آن سیاست های کلان طبق چارچوب ها اجرا شود.
شمسی پور تاکید کرد: در بحث آمایش آموزش عالی باید موضوع بررسی و استخراج آمارها انجام شود زیرا این کار مهم ترین گام در بحث آمایش است تا بتوانیم اطلاعات صحیحی از آموزش عالی داشته باشیم که براساس آن نیازهای کشور در مناطق مختلف مشخص شود.
وی با بیان اینکه جمع آوری اطلاعات در حوزه آموزش عالی کار پیچیده ای است، گفت: به دلیل پیچیدگی این امر تا پایان شهریورماه وزارت علوم می تواند طرح اولیه آمایش را ارائه کند و تدوین کامل طرح آمایش نیازمند زمان بیشتری است.
مدیرکل دفتر ترویج نقشه جامع علمی کشور تاکید کرد: در طرح اولیه آمایش، وزارت علوم می تواند دانشگاه های کشور را منقطه بندی کند و براساس آن فعالیت های اولیه را اجرا کند.
حمایت از دانشجویان دکتری تنها منوط به مباحث رفاهی است
شمسی پور با بیان اینکه حمایت از دانشجویان دکتری تنها منوط به مباحث رفاهی است، گفت: درحال حاضر میزان حمایت از دانشجویان دکتری محدود است و این امر باید رفع شود.
وی با اشاره به تاکید نقشه جامع علمی کشور درخصوص حمایت از دانشجویان مشغول به تحصیل در مقطع دکتری بیان کرد: وزارت علوم آیین نامه ای در این زمینه تدوین کرده است که دانشجویان تحت حمایت مالی قرار گیرند اما به دلیل محدودیت های بودجه ارائه این وام براساس اولویت بندی خواهد بود.
مدیرکل نقشه جامع علمی کشور اضافه کرد: طبق آیین نامه وزارت علوم به دانشجویان دکتری در قالب وام به صورت ماهیانه ۵۰۰ تا ۷۰۰ تومان پرداخت می شود که این برنامه از نظر ستاد نقشه جامع علمی کشور حداقل برنامه حمایتی به شمار می رود.
شمسی پور تاکید کرد: معاون آموزشی وزارت علوم در آخرین جلسه خود با ستاد نقشه جامع علمی کشور اعلام کرد که این وزارتخانه قصد دارد از دانشجویان دوره دکتری حمایت های عمیق تری انجام دهد.
وی عنوان کرد: وزارت علوم برنامه دارد برای پروژه های دوره دکتری حامی پیدا کند تا این پروژه ها تقاضا محور باشند و در دانشجویان احساس مفید بودن برای جامعه ایجاد شود اما هنوز زمان دقیقی برای این اجرای این برنامه از سوی وزارت علوم تعیین نشده است.
نظر شما