به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ خسرو معتضد که چندی پیش به خاطر دلخوری خود از تلویزیون بیان کرده بود دیگر با صداوسیما همکاری نخواهد داشت، گفت: رادیو و تلویزیون خانه من است، من از سال ۵۷ وارد تلویزیون شدم و این رسانه خانه من است. حالا با یک برنامه تاریخی در رادیو حضور پیدا کرده ام و مشکلم بیشتر با تلویزیون بود که آن هم حل خواهد شد.
این پژوهشگر با اشاره به شبکه های خارجی که قطع همکاری وی با صداوسیما را بازتاب داده بودند، اظهار کرد: وقتی دیدم خبرگزاری های خارجی و شبکه های ماهواره ای به سخنانم آب و تاب زیادی دادند. به من برخورد و احساس کردم سربازی هستم که سنگر را ترک کرده ام. درحالیکه رادیو و تلویزیون سنگر ما است و ما نباید صحنه را خالی کنیم.
وی با اشاره به دیدار خود با نسرین آبروانی معاون صدای رسانه ملی اظهار کرد: ملاقاتی بین من و خانم آبروانی صورت گرفت و او به من بیان کرد که به صداوسیما تعلق دارم و نباید این خانه را ترک کنم. خانم آبروانی بیان کرد که جوانان ایرانی کمتر تاریخ خود را می دانند و از من خواست که در رادیوجوان از تاریخ کشور بگویم و من با دیدن وی خوشحال شدم که خانم های ایرانی اینقدر به کار خود وارد هستند.
خود من خط قرمزها را می دانم
این کارشناس حوزه تاریخ با اشاره به آنچه که باعث ناراحتی وی از تلویزیون شده بود، توضیح داد: من یک روزنامه نگار حرفه ای هستم و هیچ گاه وارد مسایل جناحی نمی شوم، در حوزه بیان مسایل تاریخی هم هیچ گاه سیاه و سفید عمل نکرده ام وبه تاریخ وفادارم. در عین حال خود من خط قرمزها را می دانم و اطلاع دارم که چه چیزهایی را باید بگویم اما دیدم تغییراتی در برنامه تاریخی من و مخصوصا عکس هایی که به نمایش می گذارم وجود دارد.
وی اضافه کرد: حدود ۹۰ درصد از عکس ها و فیلم هایی که در برنامه تاریخی من در شبکه دو نمایش داده می شد آرشیوی است که خودم آن را تهیه کرده ام. این آرشیو در طی سال ها جمع آوری شده است و من یا این آثار را می خرم و یا از سایت های تخصصی برمی دارم.
معتضد اظهار کرد: مردم در چند برنامه اخیر به من بیان می کردند چرا وقتی شما صحبت می کنید به یک باره موضوع قطع می شود. فکر می کنم این کارها با کج ذوقی همراه است. همچنین توقف بی دلیل برنامه که مثلا در نوروز به یک باره حدود ۱۵ روز برنامه تاریخی تعطیل شد یکی دیگر از این کج ذوقی هاست.
نگاهی به تمدن ۸۰۰۰ ساله در رادیو جوان
این کارشناس مسایل تاریخی با اشاره به جزییات برنامه «عبور از تاریخ» در رادیو جوان نیز اعلام کرد: این برنامه از روز اول شهریور ۱۲ ظهر آغاز می شود و من گاهی در یک روز چندین برنامه ضبط می کنم.
وی با اشاره به آنچه که در برنامه تاریخی خود به آن خواهد پرداخت، گفت: تاریخ تمدن ما ۸۰۰۰ سال قدمت دارد و ما برنامه خود را با نگاهی به ۸۰۰۰ سال پیش شروع خواهیم کرد. ما به ۵۰ تمدن شرقی در ایران می پردازیم و به موضوعاتی از جمله اینکه چگونه خط میخی در ایران کشف شد یا چگونه واژگانی مثل شاه وارد این فرهنگ شدند، می پردازیم که بخش زیادی از این تاریخ را مدیون باستان شناسان خارجی هستیم.
معتضد با اشاره به اهمیت مسایل تاریخی و بیان آنها تصریح کرد: بیان تاریخ و فرهنگ ما برای بیگانگانی که منکر این تاریخ هستند بسیار خوب است. در بسیاری از کشورهای بیگانه تاریخ سازی می کنند درحالیکه تاریخ ایران از قدمتی بسیار طولانی برخوردار است. من بدون اینکه بخواهم فخر بفروشم باید بگویم ایرانی ها از بهترین نژادهای دنیا بوده اند.
به من گفته شده است که تاریخ را تحریف می کنم
وی در پاسخ به اینکه گاهی گفته می شود که بیان مسایل تاریخی از طرف وی با تغییراتی همراه بوده است، توضیح داد: گاهی به من گفته شده است که تاریخ را تحریف می کنم و من همان جا از طرف مقابل خود خواسته ام که موضوع مورد نظرش را بیان کند و از او در این باره پرسیده ام. مساله اصلی در بیان این حرف این است که اطلاعات عمومی در کشور ما ضعیف است. به طور مثال جمله ای درباره موضوعی تاریخی در شبکه های اجتماعی متداول می شود و مردم هم همان را بدون اینکه بدانند اصل ماجرا چیست تکرار می کنند. من در محضر استادان بزرگ ایران آموزش دیده ام و استادان فوق العاده ای داشتم که بعضی از آنها از دنیا رفته اند.
این پژوهشگر حوزه تاریخ با اشاره به مسابقه «ثانیه ها» اضافه کرد: من فیلمی را دیدم که این روزها هم در شبکه های اجتماعی موجود است و به یک مسابقه تلویزیونی تعلق داشت، داریوش کاردان مجری آن بود و شرکت کنندگان جواب های نامربوطی به سوالات تاریخی می دادند. اگر جوانان ما تاریخ بدانند هیچ گاه نمی گویند کودتای اسفند ماه سال ۱۲۹۹ را میرزای شیرازی انجام داد. اینها نشان می دهد که آموزش و پرورش ما مقصر بوده است و رادیو و تلویزیون ما اطلاعات کافی به مخاطبان ارایه نکرده اند.
وی در پایان گفت: من در برنامه «عبور از تاریخ» در رادیو جوان مسایل را به زبان ساده ای بیان می کنم و فکر می کنم این یک ضرورت است که جوانان ما این برنامه را بشنوند.
نظر شما