شناسهٔ خبر: 49109 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

فهرست نهایی نامزدهای جایزه ادبی «فولیو» اعلام شد / جایزه‌ای در اعتراض به «من بوکر»

سه سال پیش بود که جایزه «فولیو» در نتیجه مشکلاتی که درباره نامزدهای واجد شرایط جایزه «من بوکر» ایجاد شد شکل گرفت و حالا پس از سه سال بار دیگر فهرست نهایی نامزدهای این جایزه اعلام شده است.

فهرست نهایی نامزدهای جایزه ادبی «فولیو» اعلام شد / جایزه‌ای در اعتراض به «من بوکر»

 به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ سه سال پیش و پس از اینکه نامزدهای جایزه «من بوکر» اعلام شد جمعی از نویسندگان به شروط نامزد شدن نویسندگان واجد شرایط اعتراض داشتند زیرا طبق قانون این جایزه تنها نویسندگان از جزیره «بریتانیا» قابلیت حضور در جمع نامزدهای آن را داشتند اما به گفته نویسندگانی چون «مارگارت آتوود» هر نویسنده‌ای که مخاطبان وسیعی در جهان پیدا می‌کند استحقاق دریافت جایزه را دارد. در نتیجه جایزه «فولیو» برای بزرگداشت و قدردانی از همه نویسندگان انگلیسی زبان فارغ از نژاد و جنسیت‌شان شکل گرفت.
 
دست اندرکاران جایزه «من بوکر» پس از این اتفاق شرایط خود را در سال ۲۰۱۴ تغییر دادند و تصمیم گرفتند هر نویسنده‌ای را که اثرش به زبان انگلیسی نوشته می‌شود در این جایزه در نظر بگیرند تا این سؤال در ذهن فرهیختگان شکل بگیرد که آیا ایجاد یک جایزه دیگر برای بزرگداشت چنین نویسندگانی مود نیاز است یا خیر!
 
اولین جایزه «فولیو» به «جورج ساندرز»، نویسنده آمریکایی داستان کوتاه در سال ۲۰۱۴ و جایزه سال ۲۰۱۵ نیز به «آخیل شارما»، نویسنده هندی-آمریکایی تقدیم شد. این جایزه در ۲۰۱۶ سال خوبی را پشت سر نگذاشت و تلاش کرد اسپانسر جدیدی بیاید که البته حالا و در سال ۲۰۱۷ از آنان حمایت می‌کند. شرکت سرمایه‌گذاری «راثبون» در سال جاری از آنان پشتیبانی می‌کند. مسئولین جایزه برای ایجاد تفاوت بین خود و «من بوکر» تصمیم گرفتند جایزه‌ای را نیز به کتب غیرداستانی اختصاص دهند.
 
فهرست نهایی نامزدهای دریافت جایزه سال ۲۰۱۷ ترکیبی از کتب داستانی و غیرداستانی است. کتاب This Census-Taker رمان کوتاه «چینا میویل» در کنار کتاب تاریخی «ورزش پادشاهان» نوشته «فرانسیس اسپوفارد» و «نگو چیزی نداریم» نوشته «مادلاین تین»، که کتابی درباره شرایط انقلاب فرهنگی چین است،  قرار دارد.
 
کتاب «بازگشت»، نوشته «هشام مطار» که خاطرات پدر گمشده نویسنده است نیز در این فهرست در کنار کتاب «مرد گمشده»، نوشته منتقد مجله «Observer»، «لورا کامینگ» قرار گرفته است. کتاب دوم داستان هنرمندی اسپانیایی است که فکر می‌کند نقاشی معروفی را پیدا کرده است.
 
هشت نامزد نهایی این جایزه از میان فهرست ۶۲ کتاب انتخاب شده‌اند که هیئت داوران در آغاز واجد شرایط قرار گرفتن در فهرست اولیه تشخیص داده بودند. داورانی که متشکل از ۲۵۰ نویسنده و منتقد از جمله «مارگارت آتوود»، «پیتر کری»، «ای. اس. بیات»، »زادی اسمیت»، و «جی. ام. کوئتزی» است.
 
در میان این نامزدها آثاری وجود دارند که برای جوایز دیگر نامزد دریافت جایزه شدند و بعضی دیگر در سال جاری ممکن است برنده جایزه شوند.کتاب «تین» در سال ۲۰۱۶ نامزد جایزه «من بوکر» شده بود. این در حالی است که «اسپوفرد» برنده جایزه کتاب اول «Baileys» شد. کتاب «مطار» نیز پیش از این نامزد جایزه زندگینامه‌نویسی «کاستا» و کتب غیرداستانی «جیفورد» شده بود.
 
برنده این جایزه قرار است طی مراسمی در ۲۴ می در کتابخانه ملی «برتیانیا» اعلام شود و برنده ۲۰ هزار پوند جایزه دریافت خواهد کرد.
 
فهرست نامزدهای نهایی جایزه «فولیو» به شرح زیر است:
The Vanishing Man by Laura Cumming (Chatto & Windus)

The Return by Hisham Matar (Viking)

This Census-Taker by China Miéville (Picador)

The Sport of Kings by CE Morgan (۴th Estate)

The Argonauts by Maggie Nelson (Melville House)

Golden Hill by Francis Spufford (Faber & Faber)
Do Not Say We Have Nothing by Madeleine Thien (Granta)

Burning Country: Syrians in Revolution and War by Robin Yassin-Kassab and Leila Al-Shami (Pluto Press)

نظر شما