به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ منصور کبگانیان در حاشیه جلسه یکصد و سیزدهم شورای ستاد راهبردی اجرای نقشه جامع علمی کشور با ارائه گزارشی اعلام کرد: در این جلسه ضمن ارائه گزارش علم و فناوری، شاخصهای مرتبط با «علم و فناوری» و همچنین «سهولت کسبوکارها برای فارع التحصیلان دانشگاهی و شرکتهای دانش بنیان» مطرح و ارزیابی شدند.
رشد شاخص های علم و فناوری
وی با بیان اینکه در شاخصهای علم و فناوری رشد داشته ایم افزود: درحالی در شاخص های علم و فناوری رشد داشته ایم که در شاخصهای سهولت کسب و کارها تنزل رتبه یافته ایم که این امر یک هشدار جدی برای ما است.
دبیر ستاد راهبردی اجرای نقشه جامع علمی کشور خاطرنشان کرد: رتبه ایران در سال ۲۰۱۸ در شاخصهای سهولت کسب و کار ۱۲۴ بوده که این عدد رتبه مناسبی برای کشور نیست ولی در سال ۲۰۱۹ با ۴ رتبه تنزل به رتبه ۱۲۸ رسیده است.
کبگانیان به شاخصهای سهولت کسب و کار اشاره کرد و افزود: این شاخصها شامل مواردی چون سهولت اخذ مجوز، سهولت تعطیل کردن شرکتها، ورشکستگی شرکتها، تعداد پرسنل، مالیات و حقوق مالکیت فکری است که کشور به غیر از برخی شاخصهای خرد در اکثر این شاخصها تنزل داشته است.
بررسی اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی
دبیر ستاد راهبردی اجرای نقشه جامع علمی کشور بررسی اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی را از دیگر موضوعات مطرح در این جلسه عنوان کرد و افزود: در جلسات قبل ستاد دستگاههای مختلف گزارشهای خود را در این حوزه ارائه کردند و در این جلسه از وزارتخانه کار، تعاون و رفاه اجتماعی و مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری دعوت کردیم تا هر کدام گزارشهای خود را در این حوزه ارائه دهند.
کبگانیان یادآورشد: با توجه به آمارهای ارائه شده از سوی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، بر توجه بیشتر به مشاغل مهارتی و ضرورت متناسب سازی حقوق و دستمزدها تاکید شد.
وی با بیان اینکه در این جلسه از وزارت کار درخواست شد تا راهبردهای خود را در این زمینه ارائه دهد، خاطر نشان کرد: از سوی مرکز همکاری پیشرفت و تحول گزارشی در زمینه تناسب اشتغال با رشته تحصیلی ارائه شد، بر اساس گزارش ارائه شده برخی از افراد تحصیلکرده در حوزههایی به غیر از رشته تحصیلی خود مشغول به فعالیت هستند که این امر از نظر ما اتلاف هزینه است.
وضعیت خوب اشتغال دیپلمه ها /بیکاری زیر ۲ درصد دکتری تخصصی
کبگانیان خاطرنشان کرد: براساس آمارهای ارائه شده وضعیت اشتغال افراد در حال حاضر در مقطع دیپلم بهتر از سایر مقاطع است حداقل آنها توقع کمتری دارند افرادی که فارغ التحصیل دانشگاه ها هستند بیشتر توقع دارند در شغل مناسب حضور داشته باشند. البته در دکتری تخصصی نیز بیکاری زیر ۲ درصد است همه جمع بندی نهایی خواهد شد.
نظر شما