به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا، فیلیپ تی. هافمن (Philip T. Hoffman) زاده ۳۱ می ۱۹۴۷، استاد دانشگاه در موسسه فناوری کالیفرنیا است. کوششهای وی در این کتاب، ترکیب مفاهیم اقتصادی با شواهد تاریخی برای توضیح تحولات بلندمدت در سیاست، جامعه و اقتصاد جهان است. هافمن با سنجش و گفتوگو میان تاریخدانان و دانشمندان علوم اجتماعی در تلاش است نظریه دقیقتری درباره سیطره غربیها بر جهان تا پیش از جنگ جهانی دوم ارائه دهد.
هافمن رئیس انجمن تاریخ اقتصادی در سالهای ۲۰۱۳-۲۰۱۴ و رئیس انجمن تاریخ علوم اجتماعی در سالهای ۲۰۱۹-۲۰۲۰ بوده است. وی استاد مهمان در مدرسه مطالعات پیشرفته علوم اجتماعیِ فرانسه، پژوهشگر مهمان در مدرسه اقتصاد پاریس (۲۰۱۱) و استاد مهمان در دانشگاه علم و فناوری هنگ کنگ (۲۰۱۳) بوده است. او علاوه بر مقالات متعدد، شش کتاب را تالیف، دو کتاب را ویرایش و جوایز متعددی را برای آثار منتشر شده خود دریافت کرده است.
کتاب «داستان سیطره اروپا بر جهان» نخست در تلاش است تا در این باره نظرات مورخان دیگر را بسنجد. سپس از بهوجود آمدن مناسبات نوین دوره صدر مدرن (مسابقات نظامی) سخن به میان میآورد و از طریق نظریه بازیها بوسیله الگوسازی ریاضی اساس نظری خود را پی میریزد. هافمن با بررسی چندین مولفه متفاوت حول فناوری و سازماندهی نیروی کار میکوشد علل سیطرهیابی اروپاییان و رفع موانع سیطرهیابی نزد آنان را تحول مفهوم یادگیری مدام بهمنظور بسیج نیرو و منابع بهنسبت دیگر بخشهای اوراسیا که همواره منقطع بوده، توضیح دهد.
این کتاب ترجمه مهدی هوره و سیاوش یونسی است که در انتشارات بلوچ منتشر شده و نخستین کتاب از مجموعه شناخت جهانِ انتشارات بلوچ است که در دسترس پژوهشگران و علاقهمندان قرار میگیرد.
نظر شما