-
۱۴۰۱-۰۲-۲۴ ۱۱:۰۸
مسلمان شدن ایزوتسو سیاسی بود، نه دینی/ نخستین مواجهه ژاپنیها با اسلام
بهمن ذکیپور ضمن اشاره به تاریخچه آشنایی ژاپنیها با دین اسلام اظهار کرد: ایزوتسو در کنار زبان عربی، اسلام را هم یاد میگیرد تا اینکه توسط عبدالرشید به اسلام ایمان میآورد. البته به نظر من این اسلام آوردن دینی نیست بلکه سیاسی و در جهت آرمانهای دولت ژاپن بوده است.
-
۱۴۰۱-۰۲-۲۴ ۱۱:۰۵
بهائیت غیرالهی است/ مطالب زیادی در بهائیت وجود دارد که در غرب ترجمه نمیشود
هادیان گفت: در بهائیت تعارضهایی وجود دارد که باعث میشود بفهمیم غیرالهی است. همچنین در این کتاب مطرح میشود مطالب بسیار زیادی در بهائیت وجود دارد که در غرب ترجمه نمیشود؛ زیرا اگر غربیها بفهمند ماهیت واقعی بهائیت چیست متوجه عقبماندگی آن میشوند.
-
۱۴۰۱-۰۲-۲۴ ۱۱:۰۳
چاپ هشتم «ادیان در خدمت انسان» امام موسی صدر به نمایشگاه رسید
مؤسسه امام موسی صدر چاپ هشتم «ادیان در خدمت انسان» و تجدید چاپ چند کتاب دیگر را به نمایشگاه آورده است.
-
۱۴۰۱-۰۲-۲۴ ۱۱:۰۲
ترجمه منظوم «تائیه کبری» ابن فارض منتشر شد
«متن و ترجمه منظوم قصیده تائیه کبری؛ نظمالسلوک» ترجمه، مقدمه و پانوشتها از امیرحسین اللهیاری توسط نشر مولی منتشر شد. این ترجمه پیشتر در ترجمه دیوان ابن فارض نیز ارائه شده بود.
-
۱۴۰۱-۰۲-۲۴ ۱۰:۵۸
پرسش و پاسخ مکتوب با مازیار بهروز
تفاوت اصلی سوسیالدموکراسی با کمونیسم در دو محور اساسی جلوهگر شد. کمونیسم خواهان گذر از نظم سرمایهداری و ایجاد نظام شورایی (ولی در اصل سیادت حزب کمونیسم) بود و بنابراین لیبرالدموکراسی را مردود شناخته و «دیکتاتوری پرولتاریا» را جایگزین آن نمود.
-
۱۴۰۱-۰۲-۲۴ ۱۰:۴۷
بررسی و نقد کتاب «روش فهم و کنش اجتماعی انسان»
نظام چند پارادایمی در روابط بینالملل
انتشار آثاری با مضمون «کتاب درسی» (Text Book) در سالهای اخیر یکی از تحولات مربوط به نشر کتابهای دانشگاهی در کشورمان بوده است. هدف از چاپ اینگونه آثار، در درجه نخست، آشناسازی خوانندگانشان با دستاوردهای موجود در زمینههای مختلف علمی-دانشگاهی بوده است. مطالب این تالیفها یا ترجمهها بیشتر جنبه تخصصی دارند و البته به یک رشته خاص محدود نمیشوند.
-
۱۴۰۱-۰۲-۲۴ ۱۰:۴۶
اقتراح انجمن جامعهشناسی از بیژن عبدالکریمی درباره تغییرات اجتماعی ایران
گسست تاریخی از سنت فکری و فرهنگی خویش
فهیمه نظری
هرچند میتوان درخصوص معانی یکایک واژگان و مفاهیم پرسش شما کنکاش مفهومی کرد، اما شاید کلیدیترین مفاهیم در پرسش مذکور مفهوم «معاصر» و به تبع آن تعبیر «تاریخ معاصر» باشد.
-
۱۴۰۱-۰۲-۲۴ ۱۰:۴۰
نگاهی به کتاب در ستایش تمدن اسلامی-مسیحی
خدمات متقابل اسلام و مسیحیت
کتاب در ستایش تمدن اسلامی-مسیحی اثر ماندگار ریچارد دبلیو بولت، استاد برجسته تاریخ دانشگاه کلمبیا است. بولت بهواسطه نظریات عالمانه و میانهروانهاش، هم در عرصه جهانی شهرت دارد و هم جهان اسلام و ایران شخصیتی شناخته شده و مورد احترام است. کتاب او در زمره بسیاری از تلاشهایی ارزیابی میشود که در دو دهه اخیر برای جلوگیری از رویارویی تمدنی اسلام و غرب نوشته شد.
-
۱۴۰۱-۰۲-۲۲ ۱۵:۲۸
خرید کفش و دمپایی بی نظیر مستقیم از کارخانه قم
-
۱۴۰۱-۰۲-۲۲ ۱۴:۳۸
بیست و ششمین همایش ملاصدرا مجازی برگزار میشود
بیست و ششمین همایش بزرگداشت حکیم ملاصدرا، اول خردادماه ۱۴۰۱ با موضوع «حکمت، حکومت، ولایت» به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
-
۱۴۰۱-۰۲-۲۲ ۱۴:۳۶
گزارش نشست «بازشناسی فردوسی و شاهنامه در یکصد سال گذشته»
توس همواره منطقه جدال و درگیری بهمنظور مقابله و مبارزه با سلطه بیگانگان و زادگاه دو حماسهسرای بزرگ ایران یعنی دقیقی و اسدی طوسی بود. در نقل قولی مشهور، جنازه فردوسی بهدلیل شیعه بودن، به گورستان شهر راه داده نشد و ناچار او را در باغ خودش در شهر طابران توس، نزدیک به دروازه شرقی رزان به خاک سپردند. مدفن وی زیارتگاه اهل دانش و معرفت بود و با وجودیکه بارها ویران شد، از نو ساخته میشد.
-
۱۴۰۱-۰۲-۲۲ ۱۴:۳۴
دفتر نشر فرهنگ اسلامی با ۴۳۰ عنوان کتاب به نمایشگاه کتاب تهران آمد
دفتر نشر فرهنگ اسلامی در طول فعالیت بیش از ۵۰ ساله خود به عنوان مرجع کتب شیعی فعالیت داشته و امسال با ۴۳۰ عنوان کتاب در سیوسومین نمایشگاه کتاب تهران حضور خواهد یافت.
-
۱۴۰۱-۰۲-۲۲ ۱۴:۳۲
رونماییِ قدیمیترین فیلم از مناسک حج در مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی
نشست «حجّ قدیم» با موضوع رونمایی قدیمیترین فیلم از مناسک حج به روایت اروپاییان، همزمان با هشتم شوال، سالروز تخریب حرم ائمۀ مدفون در قبرستان بقیع، عصر سهشنبه، بیستم اردیبهشت در تالار امیرالمؤمنینِ مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی برگزار شد.
-
۱۴۰۱-۰۲-۲۲ ۱۴:۳۱
کن از «پدرخوانده» و «ای تی» یاد میکند/ نمایش آثار کلاسیک در ساحل
جشنواره فیلم کن برنامه فیلمهایی را که در بخش جدید ترکیبی خود به نمایش در میآیند، اعلام کرد.
-
۱۴۰۱-۰۲-۲۲ ۱۴:۲۹
شهید مطهری بر زوال تفکر اعتزالی و غلبه تفکر اشعری افسوس میخورد
غلامعلی حداد عادل ضمن اشاره به برخی ویژگیهای شخصیتی شهید مطهری تصریح کرد: ایشان به عنوان یک متکلم شیعه و فیلسوف مسلمان معتقد بودند کلام شیعی نه معتزلی است و نه اشعری البته کلام شیعی را به کلام معتزلی نزدیکتر میدانست و بر زوال تفکر اعتزالی و غلبه تفکر اشعری در جهان اسلام افسوس میخورد و آن را یک خسارت میدانست.
-
۱۴۰۱-۰۲-۲۲ ۱۴:۲۷
مهمترین دغدغهی سهروردی از تجربهی دینی چیست؟
نهمین نشست از مجموعه درسگفتارهایی دربارهی سهروردی به «سهروردی و معرفت شناسی تجربهی دینی» اختصاص داشت که با حضور دکتر مهدی عظیمی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران، چهارشنبه چهاردهم اردیبهشت برگزار شد.
-
۱۴۰۱-۰۲-۲۲ ۱۴:۲۵
افزایش استقبال مردم از بازار کتابهای علوم انسانی اسلامی/ ارائه 15 کتاب جدید در نمایشگاه
محمد جنتی مدیرعامل سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی می گوید: استقبال مردم از بازار کتاب های علوم انسانی اسلامی در حال افزایش است.
-
۱۴۰۱-۰۲-۲۲ ۱۴:۲۳
نمایشگاه کتاب نیاز به تبلیغات و اطلاعرسانی بیشتری دارد/ ارائه کتاب «قهوه و قهوهخانه در ایران» در نمایشگاه
سید علی آلداوود، مولف و پژوهشگر گفت: برگزاری نمایشگاه پس از دو سال وقفه اتفاق خوبی است اما باید برای آن تبلیغات وسیعی صورت بگیرد، به شکلی که رادیو و تلویزیون باید در طول شبانه روز چندین بار تبلیغ و خبررسانی بشود.
-
۱۴۰۱-۰۲-۲۲ ۱۴:۲۱
نمایشگاه کتاب فرصتی برای کمک به صنعت نشر است/ «سفارتنامه ایران» یکی از متون دست اول عثمانی است
نصرالله صالحی گفت: نمایشگاه کتاب فرصتی برای نویسندگان، خوانندگان و علاقهمندان به کتاب است که در بهار طبیعت با بهار کتاب انس و الفت میگیرند و سالی یک بار برگزار شدن آن در واقع کمک به صنعت نشر است.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۹ ۱۴:۳۹
عرضه جلد سیام دانشنامۀ جهان اسلام در نمایشگاه کتاب سیوسوم
جلد سیام دانشنامۀ جهان اسلام از سوی بنیاد دایرهالمعارف اسلامی در سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه خواهد شد.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۹ ۱۴:۳۶
تألیف «مقابر» در راستای جلوگیری از خرافات است
محمدحسین رجبی دوانی در نشست معرفی کتاب «مقابر» گفت: باید از کارهایی که باورهای مردم را تقویت میکند و از بروز خرافات جلوگیری میکند استقبال کرد. این کتاب نیز در همین راستا نوشته شده است.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۹ ۱۴:۳۴
بزرگداشت ابوالقاسم فردوسی و گرامیداشت روز زبان و ادب فارسی برگزار میشود
مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و گرامیداشت روز زبان و ادب فارسی به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار میشود.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۹ ۱۴:۳۳
خدای موّرخ یا خدای قصهگو؟| علی زمانیان
وقتی قصههای متون مقدس، منجمله، قصهی پیامبران و یا داستان خلقت را در قرآن و سایر کتب مقدس ادیان میخوانیم، چه برداشتی از آنان داریم؟ آیا آنان را یک گزارش تاریخی مییابیم و یا آنها را نه یک متن تاریخی که در قالب یک قصه فهم میکنیم؟ به تعبیر دیگر، آیا خدا را در مقام راوی تاریخ و گزارشگر واقعیتها مینشانیم و یا او را در موقعیت قصهگو میبینیم؟
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۹ ۱۴:۳۰
زبان نوشتاری و وحدت ملی
رواج شکستهنویسی در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی، موجب شیوع آن حتی در برخی آثار جدی شده است، به گونهای که شماری تصور میکنند، باید همین گونه نوشت و برای کار خود دلایلی ارایه میکنند و از نزدیک شدن زبان گفتار و زبان نوشتار سخن میگویند.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۹ ۱۴:۲۸
شاهنامهپژوهی و فردوسیشناسی اسلامی ندوشن که وجه غالب آثار ادبی اوست
مولف کتاب «سخنگوی فرهنگ ایران» دیدگاههای دکتر اسلامی ندوشن را با مطالعه آثار او و مراودات نزدیکی که با وی داشته گرد آورده و ضمن معرفی کتابها و نظرات این نویسنده بزرگ در سخن آخر کتاب به پارهای ویژگیهای شخصیتی و مرام و منش اسلامی ندوشن نیز پرداخته است.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۹ ۱۴:۲۵
میراث مکتوب، ریشه درخت تنومند هویت ملی و دینی ایرانیان است/ نسخ خطی حلقه فرهنگی همه اقوام است
دکتر اکبر ایرانی، مدیرعامل مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب، به مناسبت 19 اردیبهشتماه، روز اسناد ملی و میراث مکتوب، در یادداشتی به اهمیت این مقوله و لزوم توجه بیش از پیش به آن پرداخته است.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۹ ۱۴:۲۳
سرراست و بدون تعارف مثل هیوم
دیوید هیوم در میان متخصصان و آشنایان فلسفه چهرهای محبوب و بسیار مورد ارجاع است. حتی سرسختترین منتقدانش هم او را به علت صداقت و بیان سرراست و روشن و صریحش میستایند. او فیلسوفی است که به هیچ عنوان نمیتوان نادیدهاش گرفت و نقشی بسیار موثر و کلیدی در تاریخ فلسفه دارد. تاثیرگذاری هیوم تنها در وجه سلبی کار او یعنی تشکیکهای جدی و انکارناپذیرش در برخی مسلمات فلسفههای پیشین نیست.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۹ ۱۴:۲۰
فیلسوف نابهنگام
فلسفه غربی از آغاز تا به اکنون مسیری پیوسته طی کرده، بهطوری که هر مکتب و رویکردی از دل مکاتب و رویکردهای قبلی، چه در مقام نتیجه و چه به مثابه واکنش، سربرآورده است. اما در این میان برخی از فلاسفه همچون نقطه عطفی تلقی میشوند که قرنها اندیشهها را از خویش متأثر میسازند و ثمرات پرشماری به بار میآورند، و در عین حال چالشهای برآمده از چنین اندیشههایی نیز کم شمار نیست.دیوید هیوم تا حد زیادی چنین فیلسوفی است.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۹ ۱۴:۱۶
خاستگاههای غربی اسلام
ظریهی شگرفی که ساموئل هانتینگتون استراتژیست و متفکر بزرگ امریکایی تحت عنوان نبرد تمدنها ساخت و پرداخت، صرفا ناظر بر خطکشیها و بقول هانتینگتون “گسل”های مابین تمدنهای بزرگ معاصر بود. البته گرچه فیالمثل هانتینگتون مطلقا به منشا و تبار تاریخی-جغرافیایی تمدن مسلمین نپرداخت اما اینک در پرتو پژوهشهای تاریخی جدید در مناطقی از خاورمیانه که متمرکز بر سنگنوشتهها و پاپیروسهای به جا مانده از قرنهای ششم تا هشتم میلادی است، مورخان حرفهای تازهای در این باب دارند.
-
۱۴۰۱-۰۲-۱۹ ۱۰:۳۰
اتمام فیلمبرداری فیلم کوتاه «ننه خُضَیره» به کارگردانی سعید کریمی
فیلمبرداری فیلم کوتاه «ننه خُضَیره» به کارگردانی سعید کریمی و تهیه کنندگی بِهسا صابری به پایان رسید.