به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از مهر، حجت الاسلام و المسلمین علی خراسانی، مدیر گروه دائرةالمعارف های قرآنی مرکز فرهنگ و معارف قرآن با اعلام خبر انتشار جلد ۱۱ دائرةالمعارف قرآن کریم در مرکز فرهنگ و معارف قرآن، اظهار داشت: گروه دائرةالمعارف قرآن کریم در سال ۱۳۹۲ فعالیت های مختلفی را در عرصه دانشنامه نویسی انجام داده است.
وی ادامه داد: موفق شدیم در ۶ ماهه اول سال ۹۲ با تلاش پژوهشگران گروه دائرة المعارف های قرآن کریم، جلد ۱۱ دائرةالمعارف قرآن کریم را ارائه دهیم. جلد ۱۱ دائرة المعارف قرآن کریم از مدخل حسن بن علی(ع) شروع و تا مدخل خانه ادامه دارد.
وی ادامه داد: این جلد مشتمل بر بیش از ۷۰ موضوع در حوزه معارف، مفاهیم، علوم قرآن و اعلام قرآن است و از مهمترین مدخلهای آن می توان به حسن بن علی(ع)، حسن و قبح، حسین بن علی(ع)، حقوق ، حکومت، حمراء الاسد، حمزة بن عبدالمطلب، حیات طیبه، خاتمیت، خانواده اشاره کرد.
کتاب درآمدی بر فلسفه سیاسی صدرالمتألهین منتشر می شود
کتاب درآمدی بر فلسفه سیاسی صدرالمتالهین نوشته خلیلالرحمان طوسی به همت گروه فلسفه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در دست چاپ میباشد.
کتاب درآمدی بر فلسفه سیاسی صدرالمتالهین از جمله پروژههای کلان پروژه حکمت سیاسی متعالیه میباشد. تاکنون آثار مختلفی ذیل کلان پروژه حکمت سیاسی متعالیه به چاپ رسیده است.
کتاب درآمدی بر فلسفه سیاسی صدرالمتألهین در پنج فصل تنظیم شده است که شامل مباحثی چون شرائط فرهنگی و سیاسی در عصر ملاصدرا، جایگاه سیاست در حکمت متعالیه، عدالت، مدینه فاضله و رئیس مدینه میشود.
کتاب درآمدی بر فلسفه سیاسی صدرالمتألهین در ادامه کتاب اخلاق فلسفی در حکمت متعالیه است که در سال ۹۲ توسط خلیل الرحمان طوسی به چاپ رسیده بود.
پروژه «ابرار در قرآن» در مرکز فرهنگ و معارف قرآن آماده چاپ و انتشار است
حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی محمدی عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و مدیرگروه تفسیر موضوعی از آماده سازی پروژه «ابرار در قرآن» جهت انتشار در آینده نزدیک خبر داد.
وی با اعلام این خبر افزود: پروژه «ابرار در قرآن» توسط حجت الاسلام والمسلمین اسلامی عضو شورای علمی گروه تفسیر موضوعی اجرا شده است. در این پروژه این موضوع مطرح می شود که قرآن از برخی افراد به عنوان ابرار یاد کرده است. حال سؤالی که مطرح می شود این است که ویژگی ابرار چیست؟ و تفاوت ابرار با صالحین چیست؟ و آیا ابرار ویژگیهای فوق العاده دارند یا خیر؟
مدیر گروه تفسیر موضوعی ادامه داد: تدوین این پروژه به اتمام رسیده و نظارت آن نیز انجام شده است و امیدواریم به زودی شاهد انتشار آن باشیم.
انتشار کتاب کاوشهای نظری در الهیات و تمدن
کتاب کاوشهای نظری در الهیات و تمدن به همت گروه مطالعات تمدنی منتشر شد.
حجت الاسلام حبیب الله بابایی گفت: کتاب فوق در پی تاملاتی در امکان «مطالعت دینی در موضوعات تمدنی» و ضرورت « مطالعات تمدنی در موضوعات دینی» میباشد.
به اعتقاد نویسنده کتاب، تاکنون در مطالعات تمدنی در دنیای اسلام، رویکرد الهیاتی به تمدن و رویکرد تمدنی به الهیات کمتر مورد تحلیل و تمرین نظری قرار گرفته است، در صورتی که ضرورت آن امروزه بیش از پیش احساس میشود و پیامدهای آن در ایجاد تحول در حوزههای فکری و فرهنگی مسلمانان بسیار در خور توجه میباشد.
کتاب کاوشهای نظری در الهیات و تمدن نوشته حجت الاسلام حبیب الله بابایی در ۹ فصل و ۶۰۴ صفحه توسط نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شده است.
نظر شما