فرهنگ امروز: این دانشجو در تماسی با خبرگزاری ایسنا اعلام کرد: دانشگاه های کشور هر سال بر مبنای شیوه نامه استعداد درخشان اقدام به پذیرش دانشجو می کنند، که آیین نامه آن در سایت وزارتخانه موجود است و سه شرط اصلی آن معدل بالای ۱۷، اتمام تحصیل در چهار نیمسال تحصیلی، داشتن رتبه یک تا ۳ در بین هم ورودی های خود است.
وی افزود: از دیگر شرایط می توان به چاپ یا پذیرش مقاله و تاریخ انقضای ۳ سال برای این آیین نامه نام برد، اما با این وجود در حال حاضر دانشگاهها هر کدام به شیوه ای دلخواه مبادرت به درج آیین نامه کرده اند و در برخی موارد دانشگاه از پذیرش دانشجو به این شیوه ممانعت کرده است که نمونه آن دانشگاه تربیت مدرس است.
در اطلاعیه دانشگاه تربیت مدرس آمده است:" پیرو اطلاعیه مورخ ۹۳.۲.۱۳ این دانشگاه درخصوص فراخوان پذیرش دانشجو در دوره های "کارشناسی ارشد" و "دکترای تخصصی" از طریق "آیین نامه ارائه تسهیلات به برگزیدگان علمی برای ورود به دوره های تحصیلی بالاتر" به اطلاع داوطلبان محترم می رساند که بر اساس مصوبات مراجع ذیصلاح دانشگاه به علت عدم ابلاغ آیین نامه جدید پذیرش این گروه از داوطلبان توسط وزارت متبوع و محدودیت زمانی، این دانشگاه در هیچ یک از مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی سال تحصیلی ۹۴-۱۳۹۳ امکان پذیرش دانشجو از طریق ارائه تسهیلات به برگزیدگان علمی را ندارد. "
وی با بیان اینکه با ورود به سایت دانشگاه ها می توان این سردرگمی و تعدد آیین نامه ها و شرایط را کاملا مشاهده کرد از مسئولان وزارت علوم خواست که روند تصویب آییننامههای جدید استعداد درخشان را تسریع کنند تا فرصت تحصیل مشمولان آیین نامه استعداددرخشان برای سال تحصیلی جدید از بین نرود.
پاسخ وزارت علوم: دانشگاهها امسال براساس آیین نامه قبلی پذیرش کنند
دکتر نوه ابراهیم مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم در پاسخ به این مشکل دانشجویان استعداد درخشان به ایسنا گفت: با توجه به اینکه آیین نامه سال جدید برای پذیرش دانشجوهای استعداد درخشان هنوز نهایی نشده است، دانشگاهها باید طبق آیین نامه سال گذشته عمل کنند.
وی افزود: در آیین نامه سال قبل ذکر شده است که شورای آموزشی هر دانشگاه با توجه به شرایط خاص خود دانشجوی استعداد درخشان پذیرش کند.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی با بیان اینکه دانشگاهها اختیار دارند به تناسب شرایط خود دانشجو پذیرش کنند، گفت: برای مثال برخی از دانشگاهها سه سال بین کارشناسی ارشد و دکتری فاصله قائل شدند و برخی دیگر برای ایجاد رقابت سالم تر و پذیرش دانشجویانی که واجد شرایط هستند دو سال فاصله قائل شدند. برخی دیگر بر شرطی شدن معدل تاکید دارند و افزایش تعداد مقالات برای عده ای دیگر مهم است.
نظر شما