شناسهٔ خبر: 26866 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

قیمت فاجعه‌بار برای یک کتاب نایاب

نویسنده کتاب «نقاشی قهوه‌خانه»‌ می‌گوید کتابش مدت کمی پس از انتشار در بازار سیاه به قیمت فاجعه‌باری فروخته شد. او از سازمان میراث فرهنگی خواست تا شرایط چاپ مجدد این کتاب را فراهم کند.

هادی سیف، نویسنده و پژوهشگر هنر، درباره‌ وضعیت کتاب‌های خود اظهار کرد: کتاب «نقاشی قهوه‌خانه» حدود ربع قرن است که چاپ شده و خیلی زود بعد از انتشارش، در بازار سیاه به قیمت فاجعه‌بار بالای 200 هزار تومان فروخته شد. این‌که یک کتاب در این حد و اندازه به این راحتی وارد بازار سیاه شود و بدون این‌که به نیاز دانشجویان و علاقه‌مندان به هنر توجه شود، آن را در بازار سیاه به قیمت هنگفت می‌فروشند، جای انتقاد دارد.

او افزود: «نقاشی قهوه‌خانه» از سوی انتشارات میراث فرهنگی با همکاری موزه رضا عباسی منتشر شده بود و بنا به گفته کارشناسان و پژوهشگران هنری، تنها مرجع این مکتب مردمی است و حالا چنان بی‌صاحب مانده است که هیچ‌کس به فکر بازنشر آن نیست.

سیف همچنین گفت: من از ریاست سازمان میراث فرهنگی خواهش می‌کنم اگر نمی‌توانند هزینه و تدارک چاپ مجدد این کتاب را که به هیچ وجه با هزینه چاپ اول قابل مقایسه نیست، برعهده بگیرند، آن را از بند انحصار قراردادی بیرون بیاورند یا این‌که تدبیری بیاندیشند تا ما بتوانیم این کتاب را بار دیگر وارد بازار کتاب کنیم.1419923850529_621f0ab29271f3bce1613b7811bb8a03_XL.jpg

او در ادامه اظهار کرد: معتقدم به خاطر کاهلی و سستی و بی‌اعتنایی برخی دست‌اندرکاران است که پژوهشگران و هنرمندان از دست‌یابی به کتاب «نقاشی قهوه‌خانه» بازمانده‌اند. این کتاب در سال اول انتشارش به چاپ چهارم رسید و یک‌دفعه نایاب شد. در مورد کتاب‌های دیگرم صحبتی ندارم، اما در مورد این کتاب خواهش می‌کنم دستور بدهند تا دوباره چاپ شود.

این نویسنده و پژوهشگر در بخش دیگری از سخنانش گفت: کتاب «سوته‌دلان نقاش» نیز که از سوی نشر کانون فکری و فرهنگی منتشر شده، مدت‌هاست چاپش در بازار تمام شده و صحبت‌هایی درباره بازنشر آن با ناشر داشته‌ایم که امیدوارم با برداشته شدن مشکلات، این کتاب بار دیگر در اختیار علاقه‌مندان قرار بگیرد.

سیف درباره کتاب‌های دیگری که در دست انتشار دارد، بیان کرد: سه کتاب «نقاشی بر پرده‌های قلمکار» (یادمان استاد جمشید امینی، قالیباف مکتب کمال‌الملک)، «نهضت ناشناخته نقاشی روی سقف‌های چوبی» و «نقش‌آفرینی بر سنگ» (درباره هنر حجاری) از سوی سازمان زیباسازی شهرداری تهران در دست انتشار هستند. سه کتاب هم از طرف سازمان عمران و بهسازی وزارت مسکن و شهرسازی زیر چاپ دارم که عناوین آن‌ها «گچ‌بری ردای فاخر معماری سنتی ایران»، «گذر از طریقت آینه و نور» و «پنجره‌های گره در گره» است. همچنین دو کتاب «نقاش سرخ عشق» (زندگی استاد محمد مدبر) و «حسین‌آقا؛ رستم نقاشان مردم کوچه و بازار» (زندگی‌نامه حسین قوللر آغاسی) زیر چاپ هستند.

سیف درباره‌ فعالیت این روزهایش در حوزه‌ تالیف کتاب نیز گفت: در حال حاضر در حال نوشتن چهار کتاب درباره چهار نگارگر مردمی ایران هستم. زندگی سیدیوسف نقاش، راهبر نهضت نقاشی بر سقف‌های چوبی، عبدالله قناری، دیوارنگار، آقامهدی گل، نقاش گل‌نگار در عرصه نقاشی روی کاشی و حاج باقر جهان‌میری، کاشی‌نگار و دیوارنگار، که از پدیده‌های گمنام هنر ایران هستند در این چهار کتاب روایت شده‌ است.

این نویسنده در پایان خاطرنشان کرد: یک کتاب دیگر داشتم که در آمریکا چاپ شده است و درباره نقاشی روی کاشی اطلاعات مفصلی را ارائه می‌کند. این کتاب هنوز وارد ایران نشده، اما در خارج از کشور با استقبال مخاطبان و پژوهشگران هنر روبه‌رو شده است. امیدوارم روزی بتوانم این کتاب را در یک شرایط مناسب در ایران منتشر کنم و به دست علاقه‌مندانش برسانم.

 

نقاشی قهوه‌خانه

نظر شما