به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ مجید غلامی جلیسه مدیرعامل موسسه خانه کتاب وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در ماههای اخیر برای آنچه او سازماندهی و ساماندهی وضعیت کیفی کتاب در کشور و جدا کردن سَره از ناسَره در این حوزه نامید، گفت: برگزاری جلسات نقد کتاب، انتشار فصلنامههای نقد کتاب و برپایی جشنوارههایی مانند نقد کتاب، همگی نشان میدهد که بحث سرقتهای علمی و محتوایی کتابها و مقابله با آنها، برای ما یک بحث جدی است.
وی افزود: باید با نشان دادن نمونههایی از این کتابها که «انتحال» (مورد سرقت قرار گرفته) شدهاند، دست کم اقداماتی بازدارنده در این زمینه صورت داد تا این فجایع اندکی کاهش یابد. در همین زمینه ما چند فاز علمیاتی را شروع کردهایم؛ فاز اول ارائه نمونههایی از این سرقتهای علمی است که در نشریات، مجلات و روزنامهها صورت میگیرد. این موارد به زودی در وبسایتی با نام «انتحال» و به نشانی اینترنتی entehal.ir بارگزاری خواهد شد.
مدیرعامل خانه کتاب با بیان اینکه این اقدام از سوی موسسه متبوعش تنها با هدف اطلاعرسانی این نوع سرقتهای علمی و محتوایی از کتابها صورت میگیرد، تاکید کرد: خانه کتاب به دنبال پیگیری حقوقی این سرقتهای محتوایی نیست و ما با راهاندازی این وبسایت در کنار فعالیتهای دیگری که به آنها اشاره کردم، تنها به دنبال نشان دادن این قبیل سرقتها و معرفی برخی افراد سودجو که با سرقت آثار علمی و ادبی دیگران و انتساب آنها به نام خود، به دنبال کسب منافع مادی یا معنوی هستند، هستیم.
در شر ایطی که وبسایت «انتحال» به طور آزمایشی نیز هماکنون راهاندازی شده، غلامی جلیسه هم گفت: این وبسایت شامل بخشهایی مانند مقالات آرشیوی، اطلاعرسانی، اخبار، گفتگو، مصاحبه و ... است و امیدواریم که به طور رسمی و یی یک تشریفات خاص تا قبل از پایان سال، رونمایی شود.
در قسمت «درباره ماه» سایت انتحال آمده است: «شکلگیری «انتحال» مدیون آثار دکتر سیدحسن اسلامی و حمایت مادی و معنوی موسسه خانه کتاب است. بنای راهاندازی سایت از بهمن ۱۳۹۲ گذاشته شد اما، به عللی، با تأخیری یکساله کار خود را در بهمن ۱۳۹۳ آغاز کرده است. «انتحال» میکوشد در حوزه اخلاق پژوهش، با تأکید بر انتحال (سرقت علمی) به اطلاعرسانی، آموزش، و برگزاری کلاس و کارگاه اهتمام ورزد».
نظر شما