به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ غلامرضا فدائی درباره طرح «پایتخت کتاب ایران» اظهار کرد: عرصه کتاب و از آن مهمتر کتابخوانی، آنقدر مظلوم است که هر طرحی که بتواند حتی به مقدار کم موجب تشویق و ایجاد انگیزه شود مغتنم و ارزشمند است.
رئیس دانشکده کتابداری دانشگاه تهران افزود: حضور 63 شهر کشور در طرح «پایتخت کتاب ایران» باعث و بهانهای بود تا مردم و اهالی فرهنگ با ارائه طرحهای خلاقانه و ایدههای ابتکاری خود با موضوع کتاب، در جهت گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی گام بردارند.
وی با اشاره به تبعات مثبت طرح انتخاب «پایتخت کتاب ایران» گفت: یکی از اتفاقات خوبی که برگزاری این طرح درپی داشت، همکاری دستگاههای مختلف شهری با محوریت کتاب بوده که مسلما تبعات و تأثیرات بسیار مفیدی برای جامعه خواهد داشت. همچنین نقش پررنگ مردم و نه دستگاههای دولتی، از دیگر نکات جالب این طرح بوده است.
فدائی با بیان اینکه ایجاد رقابت فرهنگی به ارتقاء حوزه فرهنگ میانجامد گفت: ایجاد رقابت اگر اصولی باشد امری ارزشمند است. چراکه خدا در قرآن توصیه موکد میکند که در امور خیر با یکدیگر مسابقه بدهید و چه مسابقهای بالاتر از اینکه برای تنویر افکار و افزایش معلومات مسابقه صورت گیرد و «پایتخت کتاب ایران» نمودی از این رقابت فرهنگی است.
این استاد علوم اطلاعات و دانششناسی کمی نگری را آفت حوزهای علم و پژوهشی دانست و گفت: آنچه بلای جامعه علمی ما شده کمی نگری و دادن آمار است که اگر چه در حد خود مطلوب است اما توقف و تأکید بیش از حد برآن موجب گمراهی است.
غلامرضا فدائی در پایان اظهار امیدواری کرد: اگر بتوانیم مراحل و سطوح مطالعه را در جامعه تبیین و تعریف کنیم، میتوانیم بفهمیم که در حوزه کتاب و کتابخوانی در چه جایگاهی قرار داریم و با شناخت نقاط قوت و ضعف، با یشبینی برنامهای بلند مدت، به پوشش خلاءهای موجود در این حوزه بپردازیم.
نظر شما