شناسهٔ خبر: 32486 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

فرش قرمز کن پهن شد

فرش قرمز شصت‌وهشتمین جشنواره‌ی فیلم کن به عنوان معتبرترین رویداد سینمایی جهان فردا (چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه) بار دیگر قدمگاه چهره‌های سرشناس دنیای هنر هفتم خواهد شد.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایسنا؛  شصت و هشتمین جشنواره فیلم کن در حالی از فردا (چهارشنبه) کلید می‌خورد که میزبان ۳۵۰۰۰ دست‌اندرکار حرفه‌ای عرصه سینما و ۴۰۰۰ خبرنگار بین‌المللی در بزرگترین رویداد سینمایی جهان است.

پوستر کن با الهام از «اینگرید برگمن»

 

پوستر امسال جشنواره فیلم کن به مناسبت یکصدمین سالگرد تولد «اینگرید برگمن»، بازیگر نامدار تاریخ سینما طراحی شده است. این رویه‌ی تقریبا جدیدی است که در پوستر جشنواره کن از چهره نامداران تاریخ سینما استفاده می‌شود.

سال گذشته نیز تصویری از «مارچلو ماستریانی» بازیگر سرشناس فیلم «هشت و نیم» ساخته «فدریکو فلینی» در پوستر جشنواره به کار برده شد. «اینگرید برگمن» از چهره‌های سرشناس هالیوود بود که سابقه همکاری با کارگردانان نامداری چون «آلفرد هیچکاک»، «روبرتو روسلینی»، «سیدنی لومت» و «اینگمار برگمن» را در کارنامه سینمایی دارد.

جشنواره کن در ادامه تقدیر از یکصد سالگی این چهره سرشناس، مستندی با عنوان «اینگرید برگمن، از زبان خودش» از «استیگ بیورکمن» را در بخش آثار کلاسیک این فستیوال نمایش خواهد داد.

«برگمن» سوئدی پس از «کاترین هپبورن» (با چهار اسکار)، مشترکا با «مریل استریپ»، «جک نیکلسون»، «والتر برنان» و «دنیل دی-لوئیس» (هرکدام با سه جایزه)، جزو رکوردداران بردن اسکار بازیگری است.

برادران کوئن در راس هیئت داوران

 

 

«جول» و «اتان کوئن» ریاست هیئت داوران بخش رقابتی جشنواره فیلم کن را بر عهده دارند که به همراه اعضای هیات داوران شامل «گیلرمو دل تورو» کارگردان صاحب نام مکریکی، «خاویر دولان» کارگردان کانادایی برگزیده کن در سال گذشته، «جک جیلنهال» بازیگر هالیوودی، «روسی دی پالما» بازیگر اهل اسپانیا، «سینا میلر» بازیگر انگلیسی، «سوفی مارسو» بازیگر و کارگردان فرانسوی و«روکیا ترائوره» نویسنده و آهنگساز اهل مالی مسئولیت انتخاب برندگان نخل طلایی کن را بر عهده دارند. برادران «کوئن» در سال ۲۰۰۷ با فیلم «جایی برای پیرمردها نیست» جایزه اسکار بهترین فیلم، کارگردانی و فیلمنامه اقتباسی را کسب کردند و در سال ۱۹۹۱ با فیلم «بارتون فینک» جایزه نخل طلای بهترین فیلم، کارگردانی و بازیگری مرد کن را بدست آوردند. آنها در سال ۲۰۱۳ نیز با فیلم «درون لوین دیویس» جایزه بزرگ هیئت داوران کن را دریافت کرده بودند.

آغاز و پایان فرانسوی

 

 

جشنواره فیلم کن برای اولین‌بار نام فیلمی به کارگردانی یک زن را به عنوان فیلم افتتاحیه این رویداد سینمایی معرفی کرده است. فیلم «سرت را بالا نگه‌دار» ساخته‌ی «امانوئل برکوت»» کارگردان فرانسوی فردا در مراسم افتتاحیه این رویداد سینمایی به روی پرده خواهد رفت.

در این فیلم «کاترین دونوو»، «بنوت ماگیمل»، «سارا فراستیر» و «رود پارادوت» ایفای نقش کرده‌اند و قرار است این فیلم همزمان با نمایش در افتتاحیه کن در سینماهای فرانسه نیز اکران شود.

همچنین مستند محیط زیستی «یخ و آسمان» به کارگردانی «لوک ژاکِت» نیز در مراسم اختتامیه در روز ۲۴ می نمایش خواهد یافت. انتخاب فیلم‌های فرانسوی برای مراسم افتتاحیه و اختتامیه نشان‌دهنده فعالیت پررنگ سینمای این کشور در این دوره از فستیوال کن است.

۱۹ فیلم و یک نخل طلا

 

 

امسال نیز همچون ادوار گذشته ۱۹ فیلم برای کسب نخل طلای بهترین فیلم این رویداد سینمایی با هم رقابت می‌کنند که از مهمترین آنها می‌توان به «دیپان» ساخته «ژاک ائودیار»، «کوه‌ها شاید حرکت کنند» از «ژیائو ژانگ‌که»، «خرچنگ» به کارگردانی «یورگوس لانتیموس»، «جوانی» ساخته «پائولو سورنتینو»، «دریای درختان» از «گاس ون‌سنت»، «پر سر و صداتر از بمب‌ها» ساخته «یواخیم تیر»، «مکبث» به کارگردانی «جاستین کرزل» و «عشق» از «گاسپر نوآ» اشاره کرد.

فهرست نامزدهای نخل طلای امسال شامل مجموعه‌ای از ساخته‌های کارگردانان جوان و باتجربه است و از اکنون نمی‌توان شانسی بیشتر برای هیچ یک از فیلم‌ها قائل بود. فیلم «مرد غیرمنطقی» ساخته «وودی آلن» نیز یکی از مهمترین فیلم‌هایی است که در بخش غیررقابتی به روی پرده می‌رود.

سهم سینمای ایران از کن ۲۰۱۵

امسال سینمای ایران در بخش رقابتی جشنواره کن نماینده‌ای ندارد و تنها فیلم «ناهید» به کارگردانی آیدا پناهنده در بخش «نوعی نگاه» این رویداد سینمایی به روی پرده خواهد رفت. فیلم سینمایی «ناهید» از محصولات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است که سال گذشته به عنوان یکی از فیلم‌ اولی‌های این مجموعه تولید شد و در جشنواره فجر هم به نمایش درآمد و امسال در جشنواره کن به عنوان یک فیلم اول برای کسب دوربین طلایی کن رقابت خواهد کرد.

پخش‌کننده بین‌المللی این فیلم کتایون شهابی است.

سینمای ایران آخرین بار در سال ۲۰۱۳ با فیلم «گذشته» ساخته اصغر فرهادی در بخش رقابتی نامزد کسب نخل طلا بود. همچنین فیلم «کشتارگاه» ساخته بهزاد آزادی نیز به نمایندگی از سینمای ایران در بخش سینه‌فونداسیون این رویداد سینمایی که ریاست آن را «عبدالرحمن سیساکو» بر عهده دارد حضور خواهد دااشت.

سلفی، ممنوع!

 

«تیری فرمائو» رئیس جشنواره کن از تمامی میهمانان حاضر در جشنواره خواسته از گرفتن عکس سلفی به ویژه بر روی فرش قرمز خودداری کنند، چرا که این امر موجب ایجاد بی‌نظمی در برگزاری مراسم می‌شود.

 

وی ضمنا این کار را بی نهایت مضحک و مسخره توصیف کرده است. «فرمائو» در جدیدترین اظهار نظر خود درباره ممنوعیت غیررسمی گرفتن سلفی روی فرش قرمز گفت: چهره شما در هیچ موقعیتی به غیر از سلفی چنین افتضاح به نظر نمی‌رسد. ما نمی‌خواهیم این کار را ممنوع اعلام کنیم اما ماموران امنیتی به عکاسان سلفی هشدار جدی خواهند داد!

نخل طلای افتخاری برای «آنیس واردا»

«آنیس واردا» کارگردان، بازیگر، عکاس، نویسنده و هنرمند فرانسوی به عنوان اولین سینماگر زن با اعطای جایزه نخل طلای افتخاری تقدیر خواهد شد.

تاکنون تنها «وودی آلن» (۲۰۰۲)، «کلینت ایستوود» (۲۰۰۹) و «برناردو برتولوچی» (۲۰۱۱) موفق به کسب جایزه معتبر نخل طلای افتخاری این رویداد سینمایی شده‌اند. «آنیس واردا» ۸۶ ساله اولین فیلم بلند خود را در سال ۱۹۵۵ با نام «نقطه کوتاه» ساخت. «سواحل آنیس» آخرین ساخته اوست که جایزه بهترین اثر مستند جوایز سزار را کسب کرد و در سال ۲۰۱۱ به‌جهت خدماتش در عرصه فرهنگ و هنر فرانسه، به مقام لژیون دونور رسید.

وی در سال ۱۹۶۴ جایزه سینمایی «لوئی دلوک» را کسب کرد، در سال ۱۹۹۲ نامزد نخل طلای کن بود، در سال ۱۹۸۵ شیر طلای ونیز را برد و در سال ۱۹۶۵ خرس نقره‌ای جشنواره برلین را به‌دست‌ آورد. این کارگردان زن مستقل فرانسوی از کارگردانان اصلی موج نوی سینمای فرانسه و یکی از بازماندگان این مکتب است که آثار او از جمله فیلم‌ها و عکس‌هایش با شیوه تجربی متمایز، عمدتاً بر مستندهای واقع‌گرا، مسئله فمینیست و موضوعات اجتماعی متمرکز هستند.

اعطای کالسکه طلایی به کارگردان چینی

 

«جیا ژانگ‌که»، کارگردان صاحب نام چینی به عنوان دریافت کننده جایزه کالسکه طلایی جشنواره معتبر کن ۲۰۱۵ انتخاب شده است. وی که مهمترین چهره‌ نسل ششم سینماگران چینی محسوب می‌شود، جایزه کالسکه طلایی جشنواره کن را در مراسم افتتاحیه چهل و هفتمین دوره بخش «دوهفته کارگردانان» دریافت خواهد کرد. این کارگردان چینی که سال گذشته یکی از اعضای هیئت داوران بخش اصلی جشنواره کن بود، در سال ۲۰۱۳ با فیلم «لمس گناه» یکی از نامزدهای نخل طلا بود که در نهایت موفق به کسب جایزه بهترین فیلمنامه این رویداد سینمایی شد.

از دریافت کنندگان پیشین جایزه کالسکه طلایی جشنواره کن می‌توان به «کلینت ایستوود»، «نانی مورتی»، «دیوید کروننبرگ»، «جیم جارموش»، «نائومی کاواسه»، «آگنس واردا»، «جعفر پناهی»، «نوری بیلگه جیلان»، «آلن رنه» و «جین کمپیون» اشاره کرد.

تولد ۱۰۰ سالگی «اورسن ولز» در کن کلاسیک

 

 

امسال بخش کلاسیک جشنواره کن با نام «اورسن ولز» کارگردان نامدار تاریخ سینما گره خورده است و صدمین سالگرد تولد وی با نمایش نسخه بازسازی شده سه فیلم «همشهری کین» محصول (۱۹۴۱)، «مرد سوم» ساخته «کارول رید» یکی از برترین فیلم‌های تاریخ سینما با بازی «اورسن ولز» و «بانویی از شانگهای» دیگر ساخته «ولز» (۱۹۵۸) در بخش کلاسیک جشنواره همراه خواهد بود. همچنین دو مستند نیز درباره «اورسن ولز» با عناوین «کالبدشکافی یک اسطوره» به کارگردانی «الیزابت کاپنیست» و «این اورسن ولز است» از «کلارا» و «جولیا کاپربرگ» (۲۰۱۵) مهمان بخش کلاسیک جشنواره فیلم کن خواهد بود.

جشن تولد نخل طلای کن

 

به مناسبت شصتمین سالگرد ساخت نخل طلا، مستندی با عنوان «افسانه نخل‌های طلایی» از «الکسی ولیر» (۲۰۱۵) به نمایش گذاشته خواهد شد. از سال ۱۹۳۹ تا ۱۹۵۴ جایزه‌ای تحت عنوان "جایزه بزرگ جشنواره کن" به برنده بهترین فیلم این رویداد سینمایی اعطا می‌شد، اما در سال ۱۹۵۵ هیات داروان جشنواره پیشنهاد دادند جایزه‌ی بزرگ جشنواره هر سال با طراحی جدید از یکی از هنرمندان معاصر ساخته شود. در اواخر سال ۱۹۵۴ هیئت مدیره جشنواره کن گروهی از جواهرسازان را برای طراحی "نخل" دعوت کرد و در نهایت «لوچینه لازون» طراحی نخل طلای جشنواره کن را انجام داد.

نمایش منتخبی از اولین فیلم‌های تاریخ سینما

 

بخش کلاسیک شصت و هشتمین جشنواره فیلم کن، نمایش مجموعه‌ای منتخب و بازسازی شده از فیلم‌های ساخته برادران «لومیر» مخترعین سینما را به مناسبت یکصدوبیستمین سال اختراع سینماتوگراف در برنامه خود قرار داده است. «آگوست» و «لوئیس لومیر» در سال‌های ۱۸۶۲ و ۱۸۶۴ در شهر «بزانسون» فرانسه متولد شدند و در سال ۱۸۷۰ برای تحصیل در بزرگترین مدرسه فنی لیون عازم این شهر شدند و در ۱۳ فوریه ۱۸۹۵ دستگاه ابداعی خود را به نام «سینماتوگراف» ثبت کردند. برادران «لومیر» در اولین نمایش فیلم عمومی به شکل امروزی در ۲۸ دسامبر ۱۸۹۵، ۱۰ فیلم کوتاه شامل اولین فیلم خودشان را

ادای احترام به «مانوئل دی الویرا»

 

 

جشنواره کن قصد دارد به یاد «مانوئل دی الویرا»، کارگردان صاحب نام پرتغالی که چندی پیش درگذشت، نسخه بازسازی شده فیلم «یادها و خاطره‌ها» محصول ۱۹۸۲ را برای اولین بار در بخش کلاسیک جشنواره کن نمایش دهد. این فیلم همزمان در کشور پرتغال و در دو شهر لیسبون و پورتو زادگاه این کارگردان نامدار و فقید سینمای جهان نیز به روی پرده خواهد رفت. «اولیویرا» در طول دوران فعالیت حرفه‌ای خود شش بار در بخش مسابقه جشنواره فیلم کن شرکت کرد که آخرین بار آن در سال ۲۰۱۰با فیلم «مورد عجیب آنجلیکا» رقم خورد و در این شش بار حضور، ۵ بار نامزد دریافت نخل طلا شد و یک بار در سال ۱۹۹۹ برای فیلم «نامه» برنده جایزه ویژه هیات داوران شده‌ است.

شصت‌وهشتمین جشنواره فیلم کن از فردا ۱۳ می (۲۳ اردیبهشت) آغاز به کار خواهد کرد و تا ۲۴ می (۳ خرداد ماه) ادامه خواهد داشت.

نظر شما