به گزارش ایسنا، پوشاک، یکی از بارزترین سمبلهای فرهنگی، مهمترین و مشخصترین مظاهر قومی و همچنین سریع الانتقالترین نشانه فرهنگی است که به سرعت تحت تأثیر پدیدههای فرهنگ پذیری در بین جوامع گوناگون انسانی قرار میگیرد.
گروههای متفاوت انسانی که در مناطق مختلف ایران زندگی میکنند و هر کدام دارای ویژگیهای قومی برجستهای هستند، تحت عوامل گوناگون، لباسهای ویژهای به تن دارند که در همان نگاه اول میتواند قومیت، حوزه زندگی، زبان و سایر مشخصات فرهنگی آنان را در ذهن بیننده تداعی کند.
شناختهشدهترین اقوام ایرانی، آذربایجانی، بلوچی، بختیاری، ترکمن و قزاق، خراسانی، قشقایی، کُرد، گیلانی، لر، مازندرانی و جنوبیها هستندکه بسیاری از پژوهشگران و باستانشناسانی که به دنبال راهی برای دستیابی به شناخت فرهنگ و تمدن یک جامعه هستند، معتقدند؛ شناخت فرهنگ یک جامعه بدون شناخت و بررسی لباسهای سنتی اقوام آن امکان پذیر نیست؛ چراکه با شناخت پوشاک یک قوم میتوان شیوه زندگی، شرایط اقلیمی و اعتقادات و آداب و رسوم، گرایشهای مذهبی، سیاسی و شرایط اقتصادی یک جامعه را شناخت.
کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با توجه به زمینه بسیار مناسب تأثیر و تأثر فرهنگی لباس اقوام،در پنجمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر بخش ویژهی لباس اقوام ایرانی را به نمایش میگذارد.
پنجمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر ۱۰ تا ۲۰ اسفندماه در تالار وحدت برگزار میشود.
نظر شما