به گزارش فرهنگ امروز به نقل از هنرآنلاین؛ او را به درستی مادر آموزش و پرورش مدرن ایران می خوانند، شورای کتاب کودک و سرپرستی تدوین فرهنگنامه کودکان و نوجوانان برگ های درخشانی هستند که برای حاصل یک عمر کافی ست اما او بسیار بیش از این برای توسعه فرهنگ و دانش نسل نوی ایران کاشت و برداشت کرد؛ و افسوس که اکنون چهل روز است مادر کودک ایرانی، توران خانم میرهادی، روی در نقاب خاک کشیده است.
من مفتخر هستم که در انتشار جلد هجدهم این فرهنگنامه نقش دارم و با ایده والای توران خانم همراه شدم، ایده ای که ایمان دارد جامعهای که بیشتر کتاب بخواند، بیشتر می داند، مدنیتر، عقلانیتر و توسعهیافتهتر فردای خود را می سازد.
کودک ایرانی در نهاد درونی از ضریب هوشی و استعداد بالایی برخوردار است و باید با نهادینه کردن روزآمدترین آموزش ها برای او اعتلای ایران عزیز را تضمین کرد.
توران خانم برای هنر در دوران کودکی اهمیت فوق العاده ای قائل بود، دوست داشت کودک از پنجره هنر دنیا را ببیند و به زیبا دیدن دنیا و همه انسان ها عادت کند. اکسیر شفابخش توران خانم دانش بود، نسلی که بداند و بیشتر بداند کلاه سرش نمی رود.
شاید همین الگوهای توران خانم، ناخودآگاه ما را به تاسیس دوسالانه نقاشی دامون فر ویژه جوانان زیر 25 سال ایران سوق داد که مانند بنیاد خیریه ای استعدادهای درخشان هنر ایران را معرفی می کند.
نکته پایانی اینکه پدر توران خانم در راهاندازی راه آهن سرتاسری ایران نقش آفرین بود، مادرش گرتا که دانشآموختهٔ آموزش هنر از دانشگاه مونیخ بود، نقاشی و مجسمهسازی می کرد و حتی در هنرستان کمال الملک هنر درس می داد، از چنین خانواده ای توران خانم توانست راهی به قلب های کودکان سراسر ایران عزیز بکشد و مهربانی از سر عشق، عشق به هم نوع را سرمشق دهد.
یادش هماره سبز و جاودان باد.
نظر شما