نام کتاب: شهر و انسان لئو اشتراوس
نویسنده: لئو اشتراوس
ترجمه: رسول نمازی
ناشر: انتشارات آگه
چاپ: اول ۹۲
تعداد صفحات: 352
قیمت: 150000 ریال
آنچه مجبورمان میکند با اشتیاق و ارادهی بیحد و حصر آموختن به اندیشهی سیاسی کلاسیک دوران کهن رجوع کنیم، از خودگذشتگی و رنجدوستی عتیقهشناسانه یا از خودگذشتگی و رمانتیسم مستکننده نیست. ما به واسطهی بحران عصر خود، بحران غرب، به این بازگشت مجبور شدهایم.
کافی نیست که همگان به پیام الهی شهر عدالت و امانت گوش سپارده و از آن فرمانبرداری کنند. برای گستراندن این پیام در میان مشرکان که هیچ، برای فهمیدن آن به وضوح و کمالی که در حد انسانی ممکن است، میبایست بررسی کرد که تا چه اندازه به تنهایی و به واسطهی کاربرد درست قدرت خویش، میتواند طرح کلی این شهر را دریابد. اما در عصر ما، به جای این که نشان دهیم فلسفهی سیاسی خادم ضروری الهیات است، ضروریتر است نشان دهیم که او ملکهی راستین علوم اجتماعی، علوم انسانی و امور انسانی است: احتمال بیشتری دارد که حتا بلندمرتبهترین دادگاه این سرزمین تسلیم نظریات علوم اجتماعی شود تا تسلیم دهفرمانی که سخنان خداوند زنده است.
موضوع فلسفهی سیاسی شهر و انسان است. شهر و انسان به صراحت موضوع فلسفهی سیاست کلاسیک است. فلسفهی سیاست مدرن اگر چه بر روی فلسفهی کلاسیک بنیان نهاده شده است، آن را تغییر داده و بنابراین، دیگر این موضوع را به شکل اصلی آن بررسی نمیکند. اما ما نمیتوانیم این تغییر را هر چهقدر هم موجه باشد بدون فهمیدن صورت اولیهی موضوع درک کنیم.
این اثر «شهر و انسان»، یکی از مهمترین آثار لئو اشتراوس، اندیشمند سیاسی، است که از زمان مرگاش در سال 1973 هر روز به تعداد مشتاقان آثارش افزوده میشود.
کتاب حاضر در 3 بخش «درباب سیاست ارسطو»، «درباب جمهوری افلاطون» و «درباب جنگ پلوپونزیها و آتنیهای توسیدید» آمده است که در انتها نیز به اندیشههای اشتراوس تحت عنوان «درآمدی بر اندیشهی لئو اشتراوس» پرداخته است.
نظر شما