به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ سید حسین حسینی با اشاره به جزئیات بازنگری آیین نامه شورای گسترش آموزش عالی گفت: شورای گسترش آموزش عالی به عنوان یک شورای مرجع در تاسیس و انحلال موسسات آموزش عالی از سابقه طولانی برخوردار است و اولین مصوبه این شورا به سال ۱۳۴۷ باز می گردد و در طی سال های گذشته آیین نامه شورا اصلاحات و بازنگری هایی داشته و آخرین بازنگری آن مربوط به سال ۸۶ است.
وی ادامه داد: با توجه به تغییراتی که در عرصه آموزش عالی در سال های اخیر ایجاد شده لزوم بازنگری مجدد در آیین نامه مطرح شد و در یک فرایند ۸ ماهه یک کار کارشناسی در گروههای تخصصی صورت گرفت و این آیین نامه نهایی شد و در هفته اخیر به تایید شورا و سرپرست وزارت علوم رسید.
معاون آموزشی وزارت علوم تاکید کرد : آنچه که به عنوان مهمترین نکته آیین نامه بازنگری شده می توان به آن اشاره کرد، بحث ماموریتهای پیش روی آموزش عالی کشور است که با رویکرد ارتقاء کیفیت آموزش عالی، ایجاد جایگاه برای حوزه تحقیقات، حرکت براساس اهداف سند چشم انداز جمهوری اسلامی و سیاستهای کلی نظام علم و فناوری پیش بینی شد.
وی افزود: درآیین نامه جدید ۲۲ وظیفه برای شورای گسترش آموزش عالی تعیین شده که نشان میدهد وظایف شورا بسیار گسترده است و با توجه به تغییرات و تحولاتی که در عرصه آموزش عالی داشتیم ضرورت ایجاب می کرد بحث پژوهش و فناوری برجستهتر در آیین نامه موجود مورد توجه قرار گیرد.
حسینی ادامه داد: درآیین نامههای گذشته چیزی به نام کمیسیون پژوهش و فناوری در شواری گسترش پیش بینی نشده بود و تنها یک کمیسیون وجود داشت آن هم کمیسیون آموزش عالی بود که با رویکرد تصویب و ایجاد رشته و دانشکده فعالیت داشت ولی دراین آیین نامه جدید کمیسیون خاصی به نام کمیسیون پژوهش و فناوری در ذیل این شورا دیده شد و مجموعه وظایف آن نیز تعیین شده است .
معاون آموزشی وزارت علوم اضافه کرد: این کمیسیون در ذیل حوزه معاونت پژوهشی ایجاد خواهد شد در گذشته فقط یک کمیسیون آموزش عالی فعال بود که ذیل معاونت آموزشی قرار داشت. رئیس کمیسیون پژوهش و فناوری معاون پژوهشی وزارت علوم و رئیس کمیسیون آموزش عالی معاون آموزش عالی وزارت علوم است و این کمیسیون ها یک دبیر مشترک دارند .
وی از اهم فعالیت و وظایف شورای آموزش عالی به تعیین سیاست ها، راهبردها، ظوابط و استانداردهای توسعه آموزش عالی پژوهش فناوری متناسب با برنامه های توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور ، تعیین سیاستهای تاسیس و توسعه هر گونه موسسه آموزشی و پژوهشی، تعیین سیاستها و استاندارهای لازم برای تعلیق فعالیت و یا انحلال هریک از این موسسات اشاره کرد.
معاون آموزشی وزارت علوم، صدور مجوز تاسیس و توسعه هر موسسه، صدور مجوزو ایجاد توسعه رشته های تحصیلی، تصمیم گیری به منظور تعلیق فعالیت، انحلال یا ادغام موسسات، تعیین ظرفیت های پذیرش دانشجو صدور مجوز برگزاری دوره های مشترک آموزشی در دوره های مختلف با دانشگاه های خارجی را از دیگر وظایف مهم شورای گسترش آموزش عالی عنوان کرد.
نظر شما