به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ ادورا گوتلوب تسلر بیشتر آوازهاش را وامدار نوشتههایش درباره فلسفه یونان باستان است. تسلر مجتهد و پدر تاریخ فلسفه یونان است و هر کس که پس از وی به نگارش در این حوزه پرداخته از او به عنوان یک مرجع بهره برده است. بزرگ ترین اثر تسلر، فلسفه یونان در بستر تکامل تاریخیاش است که همه یا بخشهایی از آن به اکثر زبانهای اروپایی ترجمه شده و جایگاه خودش را به عنوان متن معتبر تاریخ فلسفه یونانی تثبیت کرده است.
آنچه خوانندگان پیش رو دارند ترجمه فارسی تلخیص این کتاب سترگ است که خود مولف، ویراست نخست آن را در سال ۱۸۸۳ منتشر کرده است. این تلخیص بارها از سوی خود او و کسانی دیگر مورد بازبینی و پانویسی قرار گرفته و اینکه ترجمه فارسی آن بر اساس ترجمه انگلیسی ال. آر. پالمر که از روی ویراست سیزدهم متن آلمانی آن به قلم دکتر ویلهلم نستله صورت گرفته است، در اختیار خوانندگان فارسی زبان قرار میگیرد.
این کتاب در این ۴ دوره تقسیم شده است: ۱- دوره پیش از سقراطی ۲- فلسفه آتیکی: سقراط و سقراطیان، افلاطون، ارسطو ۳- فلسفه هلنیستی(یونان مآبی)، مکتب رواقی، مکتب کلبی متاخر، مکتب اپیکوری، شکّاکیت، التقاط گرایی – فلسفه امپراطوری روم.
ملطیان، فیثاغورثیان، الیاییان و هراکلیتوس، نظام های تلفیقی سده پنجم و آخرین نمایندگا فلسفه پیش از سقراط، سوفسطاییان، سقراط، مکاتب کوچک سقرازی، افلاطون و آکادمی قدیم، ارشطو و مکتب مشایی، فلسفه رواقی، مکتب کلبی متأخر، فلسفه اپیکوری، شکاکیت، استمرار و احیای مکاتب قدیم، مکتب نوافلاطونی، از جمله فصول مختلف ۴ دوره این کتاب هستند.
کتاب «کلیات تاریخ فلسفه یونان» تالیف ادوارد تسلر و ترجمه دکتر حسن فتحی، دانشیار دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی دانشگاه تبریز است که برای نوبت اول در ۴۷۶ صفحه توسط انتشارات حکمت در نمایشگاه کتاب امسال در اختیار مخاطبان قرار گرفت.
نظر شما