به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ در پنجگانه «پَتِش خوارگر»، از فضای حاکم بر جهان اوستا، بهویژه یشتها و وندیداد تاثیر گرفته شده و شخصیتهای ریز و درشت، گمنام و پرنام، مینوی و گیتوی همگی در کنار هم و در قالب یک داستان واحد و بسیار پرماجرا منسجم شدهاند. به گفته نویسنده «پَتِش خوارگر»، در این رمان، چکیده همه فضاها، حسها، شخصیتها، مکانها، اسطورهها و حماسههای درون اوستا و افزون بر آن بندهش که کاملکننده بخشهای نایاب داستانی اوستاست هم لحاظ شدهاند.
پتش خوآرگر، نام سرزمینی در شمال ایران و استان مازندران کنونی است که امروزه «سوادکوه» نام دارد و آلاشت و زیرآب و... را در برمی گیرد و البته در گذشته، منطقه بزرگ تری را شامل می شده است.
به گفته آرین، نام سرزمین پتش خوآرگر در کتاب بُندَهِش و کتیبه «بیستون» داریوش بزرگ هخامنشی آمده که به مرور با تغییر به واژگان «تش خوآرگر / فَر شواد گر / سواد گر» به شکل امروزین، دگرگون شده است. برخی احتمال داده اند که معنای احتمالی این واژه، «سرزمین دارنده کوه و دشت و دریا» باشد.
نویسنده رمان ۵ جلدی «پتش خوارگر»، پیش از این گفته بود: این پنج گانه برای نخستین بار در تاریخ، به بازآفرینی داستان های اوستا و بندهش در کالبد رمان می پردازد و دو جلد نخست آن با نام های «حماسه سرآغاز» و «مردی از تبار اژدها» منتشر شده اند و «پتش خوآرگر ۳: بر بنیادهای هستی» هم توسط نشر افق در ۲۰۰۰ نسخه و به قیمت ۲۳ هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما